Go Back
עוגיות טחינה

עוגיות טחינה ללא גלוטן נוסטלגיות

כמו במעדניות: עוגיות טחינה של הילדות (ללא גלוטן וללא ביצים!) עם תוספת של חלבה שתוסיף המון טעם!
ציון 4.34 על ידי 6 דירוגים
באדיבות: זיוה כהן

המצרכים

מצרכים:

  • 200 גרם חמאה
  • ½ כוס סוכר
  • 1 כוס חלבה (מפוררת)
  • ¾ כוס טחינה
  • 1 כפית אבקת אפיה (או אבקת סודה לשתיה)
  • 100 גרם שקדים (טחונים)
  • 2 כוסות תערובת רב תכליתית ללא גלוטן

מצרכים לקישוט:

  • שקד חצוי (או אגוז מלך)
  • אבקת סוכר

אופן ההכנה

  • לחמם תנור טורבו ל-160 מעלות.
  • לערבב את כל המצרכים יחד ליצור כדורים, להניח על תבנית ובכל כדור לנעוץ חצי שקד וללחוץ מעט (לפחוס את העוגייה)
  • להכניס לאפיה עד הזהבה קלה ולהוציא מהתנור
  • ולא לגעת עד קירור מוחלט! רק לאחר הקירור העוגיות מתקשות וניתן לאחוז בהן, לסיום לפזר אבקת סוכר.

הערות וטיפים

תמונה של תערובת רב תכליתית ללא גלוטן:
עוגיות טחינה
צילום: זיוה כהן
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.