Go Back
Print
Recipe Image
Notes
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
לחמניות שום מיני רכות וטעימות בטירוף
מיני לחמניות שום בטעם אגדי שמלאות בניחוח עז של שום שמגיע מרוטב השום הקסום שמורחים על הלחמניות.
ציון
4
על ידי
6
דירוגים
כמות
50
לחמניות
באדיבות:
דינה שרעבי
המצרכים
לבצק:
▢
⅓ 3
כוסות
קמח
(500 גרם)
▢
2
כפות
סוכר
▢
1
כף
שמרים יבשים
▢
1/4 1
כוסות
רוויון תנובה
(300 מ"ל )
▢
50
גרם
חמאה מלוחה תנובה
(לא חובה מלוחה אפשר רגילה)
▢
1
כפית
מלח
לאפייה ולציפוי:
▢
1
ביצה טרופה יותר חלבון וטיפה מחלמון
(ככה הצבע יוצא ממש יפה)
▢
100
גרם
חמאה תנובה
(מומסת)
▢
2
כפות
שמן זית
▢
1
כפית
שום כתוש
▢
חופן כוסברה קצוצה
▢
קורט מלח
אופן ההכנה
מחומרי הבצק מכינים בצק ואז מכסים בשקית ומתפיחים כשעה.
כשהלחמניות חמות נבריש.
נחמם את התנור ל-180 עד 200 מעלות.
נתן להם עוד 15 דקות לפני שמכניסים לתנור התפחה.
הערות וטיפים
צורה לפני אפיה | צילום: דינה שרעבי
נסית את המתכון ואהבת אותו?
כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.