Go Back
מרציפן

מרציפן ביתי ב-5 דקות הכנה

מרציפן תוצרת בית, בריא וכל כך טעים שבטוח תכינו כמות כפולה. מרציפן ממש כמו של פעם, מבית סבתא, מילדות.
ציון 4.38 על ידי 125 דירוגים
באדיבות: שרה יוסף

ציוד

כוס מדידה - כוס פעמי קר 200 מ"ל

המצרכים

  • 2 כוסות קמח שקדים
  • ½ כוס אבקת סוכר
  • תמצית שקדים (מעט )
  • 2 כפות מיץ לימון (כפות )

אופן ההכנה

  • לטחון שקדים במעבד מזון.
  • להוסיף אבקת סוכר ולהמשיך לטחון במשך כדקה.
  • להוסיף תמצית שקדים ומיץ לימון ולערבב עם היד, אם יוצא יבש אפשר להוסיף עוד קצת מיץ לימון.
  • ליצור כדורים או צורות.

הערות וטיפים

רעיונות לצורות:
  • אפשר לעשות כדור או צורה ארוכה, לגלגל בסוכר לעשות פסים עם סכין ליופי
  • לשים במנג'טים או למלא תמר מג'הול
  • ליצור רולדה ולפדר בסוכר ולחתוך
  • לכדרר ולקשט בחותמות
  • לצבוע וליצור צורות של פירות 
  • להכין עיגול ולהצמיד 2 חצאי אגוז ולטבול בסוכר 
  • לעטוף בבצק סוכר צבעוני ולקשט בפרחים ונצנצים אכילים
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.