Go Back
מתכון מופלטה דקה קלילה וטעימה

מופלטה מרוקאית אסלית!

מופלטה דקה ושקופה - קלילה וטעימה בטירוף! נו? למה אתם מחכים? רוצו להכין!
ציון 4.50 על ידי 10 דירוגים
באדיבות: שרון הרוש

המצרכים

  • 1 קילו קמח מנופה
  • 2 כפות שטוחות סוכר
  • 2 כפות שטוחות שמרים יבשים.
  • 1 כף שטוחה מלח
  • 1 ביצה
  • ½3 כוסות מים חמימים
  • 3 כוסות שמן

אופן ההכנה

  • לערבב הכול יחד למעט המלח.
  • את המלח להוסיף תוך כדי שמערבבים את הקמח.
  • ללוש את הבצק טוב עד לקבלת בצק רך אך לא דביק במיוחד.
  • לתת מנוחה של 40 דקות.
  • לעשות כדורי בצק.
  • להניח את הכדורים בתוך תבנית עם שלושה כוסות שמן ולהתחיל לפתוח את הבצק לעבודה בשיטה של ניירות האפייה כמו בסרטון כך המופלטה יוצאת עגולה סימטרית ולא קרועה.

הערות וטיפים

אני עובדת על מולטי שף מאוד נוח וקל בחום מס 3.
יוצא מקילו בערך 35 מופלטות (תלוי בגודל הכדור).
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.