Go Back
עוגת גבינה אפויה נקייה גבוהה

עוגת גבינה אפויה נקייה וגבוהה ללא תחתית

קבלו עוגת גבינה אפויה ללא תחתית שיוצאת גם גבוהה וגם אוורירית כמו ענן עם מרקם מנחם ונהדר!
ציון 4.55 על ידי 11 דירוגים

ציוד

סיר ג'חנון משומן או תבנית 24 / 26 או תבנית חד פעמית עמוקה עגולה

המצרכים

  • 5 ביצים (גודל L)
  • 1 גביע גבינה לבנה 5% או 9% (750 גרם)
  • 1 גביע גבינת סימפוניה טבעית (5%)
  • 1 גביע שמנת חמוצה (9%)
  • 2 שקיות סוכר וניל (10 גרם)
  • גרידת לימון (לא חובה אבל מוסיף המון!)
  • 1 חבילת אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
  • 4 כפות קורנפלור
  • 1 כוס סוכר (אפשר גם פחות)

אופן ההכנה

  • מפרידים ביצים ומקציפים את החלבונים (עד שנתחיל לקבל קצף כמו קצף גילוח).
  • מוסיפים לאט 3/4 כוס סוכר וממשיכים להקציף לקצף יציב אך להיזהר לא לשבור את הקצף (ההקצפה בערך 4-5 דקות) תלוי במכשיר ההקצפה.
  • בקערה נפרדת מקציפים את החלמונים עם יתרת הסוכר ומוסיפים גבינות, אינסטנט, קורנפלור, גרידת לימון, סוכר וניל. ומערבבים עד לעיסה חלקה ללא גושים.
  • מוסיפים לקערת הגבינות חלק מהקצף ומערבבים היטב (השוואת טמפרטורה).
  • מוסיפים עוד חלק אבל הפעם מוסיפים בצורה עדינה יותר כמו ליטוף וכך עד שכל החלבונים המוקצפים מתאחדים עם קערת הגבינות.
  • מחממים תנור על 200 מעלות.
  • בתחתית התנור שמים תבנית תנור (את העמוקה יותר) ובתוכה מים רותחים, מעל שמים רשת תנור.
  • כאשר הבלילה בתוך התבנית שבחרנו נותנים כמה מכות עדינות על השיש עם התבנית (שלא יהיו בועות אוויר).
  • נאפה למשך 20 דקות על 200 מעלות ולאחר 20 דקות נפתח את התנור לכמה שניות בלבד שיצאו אדים.
  • אחרי זאת נסגור את התנור ונוריד ל-150 מעלות לעוד שעה וחצי בערך (תלוי בתנור).
  • אחרי עוד רבע שעה נפתח שוב את התנור לכמה שניות.
  • אחרי שעה וחצי בערך מכבים את התנור ולא פותחים יותר עד הבוקר!

הערות וטיפים

טיפים להצלחה:
  • מוציאים גבינות וביצים שעה לפני התחלת הכנת העוגה.
  • מומלץ לאפות את העוגה בלילה אחרי שמסיימים לאפות בתנור!
  • משאירים את העוגה כל הלילה בתנור (כאשר התנור כבוי) ובבוקר מכניסים למקרר.
  • לא לשכוח לשמן את התבנית ולרפד את התחתית והדפנות, וגם לשמן בשמן ספריי גם את נייר האפייה (מבפנים ובחוץ).
  • עוגת גבינה מאוד עולה במהלך האפייה אולם בסופו של דבר תהיה בגובה ההתחלתי (גובה הבלילה ששפכנו לכל קערה או תבנית שבחרנו).
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.