Go Back
מתכון גפילטע פיש

מתכון גפילטע פיש לפסח שמזכיר ילדות

גפילטע פיש שיחזיר אתכם לימי הילדות הטובים ולרגעים המתוקים ההם מסביב לשולחן החג!
ציון 4.34 על ידי 3 דירוגים
באדיבות: רוניתה אבוחצירה

המצרכים

מצרכים:

  • דג קרפיון (טחון 3 קג')
  • 1 כף מלח (כף שטוחה )
  • ½ כפית פלפל שחור
  • 2 ביצים ( קלות)
  • 2 ביצים (קשות)
  • 3 כפות פירורי לחם
  • 2 בצלים גדולים (מגורדים בפומפייה)

אופן ההכנה

  • ללוש את הדג להכין קציצה אחת להרגיש שהיא יציבה, במידה והיא לא מתפוררת היא תקינה. ( במידה ועדין מרגיש לכן שהבלילה רכה ומתפרקת תוסיפו עוד כף פירורי לחם לבלילה)

הכנת הסיר :

  • שמים את הראש של הדג עם ביצי דגים מוסיפים 2 גזרים שלמים , מוסיפים כף שטוחה של מלח וכפית פלפל שחור, למזוג מים עד מעל חצי הסיר.
  • ולבדוק טעמים תוך כדי בישול אם חסר מוסיפים תבלינים מביאים לרתיחה עושים אש בינונית
  • מכינים את הקציצות ושמים בסיר , על אש נמוכה עם חצי מכסה סגור.
  • מבשלים שעה וחצי
  • בסיום מצננים מוציאים את הקציצות מהסיר ומסדרים על מגש ואת הגזר שבישלנו חותכים לעיגולים ומסדרים על הקציצה מגישים בטמפ' החדר
  • שומרים בקירור
  • את המים של המרק שומרים בכלי אחסון מקררים מגישים כתוספת לדג
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.