Go Back
Print
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
עוגת שוקולד עסיסית פשוטה לשבת
למרות הפשטות הגדולה שבעוגת שוקולד, היא מושחתת ומספקת את התאווה שלנו ושל ילדינו לקינוח שוקולדי מתוק מאוד!
ציון
4.43
על ידי
7
דירוגים
כמות
12
זמן הכנה:
10
minutes
mins
זמן בישול/אפייה:
40
minutes
mins
סה״כ זמן:
50
minutes
mins
סוג:
עוגות שוקולד
מטבח:
ישראלי
באדיבות:
רז שלום
ציוד
מיקסר חשמלי או מקציף ידני
2 תבניות אינגליש קייק או תבנית מס' 26
1 כוס חד פעמית לשתייה קרה
המצרכים
לעוגה
▢
4
ביצים
▢
1
כוס
סוכר
▢
1
כוס
שמן
▢
1
כוס
שוקולית
▢
2
כפות
קקאו
▢
1
כוס
קמח תופח
▢
חצי
מיכל של 250 מ"ל
שמנת מתוקה או קצפת צמחית
לשוקולד
▢
100
גרם
שוקולד מריר
▢
חצי
מיכל של 250 מ"ל
שמנת מתוקה או קצפת צמחית
מעל השוקולד
▢
חופן
סוכריות צבעוניות
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-170 מעלות
מקציפים את הביצים במיקסר או ידנית
תוך כדי ההקצפה מוסיפים סוכר ושמן לאט לאט (חשוב מאוד)
מפסיקים להקציף ומוסיפים את הקמח, השוקולית, הקקאו והקצפת. מקציפים כמה דקות עד שמקבלים בלילה אחידה
משמנים תבנית או שמים נייר אפייה ואופים בערך כ-40 דקות (או עד שהקיסם יוצא נקי ויבש)
נותנים לעוגה לנוח בינתיים וניגשים להכין את הגנאש: מחממים את השוקולד המריר ואת השמנת בטמפרטורה נמוכה יחסית כדי לא לשרוף אותו
יוצקים את הגנאש על העוגה את ומפזרים את הסוכריות
נסית את המתכון ואהבת אותו?
כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.