Go Back
עוגה בחושה ללא קמח

עוגה ללא קמח עם פרג ושוקולד

ה-עוגה לחגים: עוגה ללא קמח עם פרג ושוקולד (רכה וטעימה!) מתאימה לפסח ולפורים!
ציון 4.07 על ידי 15 דירוגים
זמן הכנה: 20 minutes
זמן בישול/אפייה: 30 minutes
סה״כ זמן: 50 minutes
באדיבות: לינדה לנגנר

ציוד

תבנית קפיץ 24 או שתי תבניות אינגליש קייק

המצרכים

מצרכים:

  • 100 גרם שוקולד (מריר)
  • 100 גרם חמאה
  • 5 ביצים M (אני שמתי 4 ביצים L)
  • 1 כוס סוכר (200 גרם)
  • 2 כוסות פרג טחון טרי (200 גרם - ממליצה על פרג טחון טרי מחנות תבלינים ולא את השקיות שמוצאים בסופר.)
  • 100 גרם שקד טחון (שקית)
  • 2 כפות קורנפלור (30 גרם)
  • קורט מלח
  • כף ברנדי (אני לא שמתי)
  • ¼ כפית תמצית וניל

מצרכים לציפוי:

  • 100 גרם שוקולד (מריר קצוץ)
  • ½ מיכל שמנת מתוקה (125 מ"ל)

אופן ההכנה

  • לחמם תנור ל- 160 מעלות.
  • ממיסים שוקולד וחמאה במיקרוגל או על בן מארי (סיר אדים) מניחים בצד וניגשים לביצים
  • בקערה מקציפים את הביצים והסוכר לתערובת תפוחה ובהירה.
  • בקערה נפרדת מערבבים - פרג טחון, שקד טחון, מלח וקורנפלור.
  • מוסיפים לביצים המוקצפות את תערובת החמאה ושוקולד המומס, ומקציפים במהירות נמוכה עד לאיחוד החומרים, מקפלים בעדינות עם היבשים.
  • מוסיפים תמצית וניל וברנדי ומקפלים עד לאחידות, אופים כ 30-35 דקות עד שקיסם יוצא נקי ומצננים את העוגה.
  • להכנת הציפוי - מביאים שמנת לרתיחה, מוסיפים את השוקולד ומערבבים לתערובת חלקה או פשוט ממיסים יחד במיקרוגל ושופכים את הציפוי על העוגה.

הערות וטיפים

המתכון של - אורי שפט, אתר "MAKO"
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.