Go Back
בוואריה

עוגת קרם בוואריה של פעם

מלכת העוגות הנוסטלגיות: עוגת קרם בוואריה קלאסית - גם בפסח! כשקלאסיקה ונוסטלגיה נפגשים נוצרת בוואריה מופלאה!
ציון 4.31 על ידי 13 דירוגים
באדיבות: סילביה פינוקים מהמטבח שלי

ציוד

תבנית 20*30 מלבנית או עגולה 26

המצרכים

מצרכים:

  • 1 שקית ג'לטין (14 גרם ג'לטין)
  • ¼ כוס מים (קרים)
  • 4 חלמונים
  • 1 כוס סוכר
  • 2 כוסות חלב
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 מכלי שמנת מתוקה (כל אחד 250 מ"ל)
  • 3 שקיות סוכר וניל (כל אחת 10 גרם)
  • 100 גרם שוקולד (מריר)
  • 25 גרם חמאה
  • שמנת צמחית (למתכון פרווה)

אופן ההכנה

שלב 1 :

  • בקערה נפזר : 1 שקית ג'לטין ( 14 ג' ג'לטין ), 1/4 כוס מים קרים!
  • ולהניח בצד ל 10 ד' עד להתקשות

שלב 2 :

  • לקערה גדולה - 4 חלמונים, 1 כוס סוכר
  • נקציף עד שנגיע לתערובת תפוחה ובהירה
  • להניח בצד

שלב 3 :

  • לסיר מעל אש גלויה (אש בינונית ), 2 כוסות חלב , 1 כפית תמצית וניל
  • ולהביא לרתיחה

שלב 4 :

  • להעביר 1 כוס מהחלב החם לתערובת החלמונים
  • ולערבב מיד עם מטרפה לאיחוד
  • ולהעביר את התערובת חזרה לסיר לערבב כל הזמן על אש בינונית כ 5 ד׳
  • אסור שזה יגיע לרתיחה לכן להוריד מהאש ולסנן את התערובת לקערה ולהניח בצד - עד שיגיע ל-80 מ' = טמ' החדר.

שלב 5 :

  • לחמם את הג'לטין כ 15 שניות במיקרוגל למרקם נוזלי ולהעביר לתערובת החלמונים
  • ולערבב מיד עם מטרפה היטב לאיחוד

שלב 6:

  • בקערת מיקסר עם וו הקצפה להקציף : 2 מכלי שמנת מתוקה, 3 שקיות סוכר וניל, לקצף במרקם יוגורט - חשוב!

שלב 7:

  • להפעיל את המיקסר במהירות הכי נמוכה ולמזוג בזרם דק את תערובת החלמונים - עד לאיחוד לא יותר מידי!
  • לצקת את התערובת לתוך תבנית 20*30 מלבנית או עגולה 26 ולכסות היטב למעלה
  • ולקרר למינימום 8 שעות .

שלב 8 - קישוט:

  • רוטב שוקולד : לשים בתוך קערה 100 ג׳ שוקולד מריר , 25 ג׳ חמאה, 1/3 כוס חלב
  • להמיס בפולסים קצרים במיקרוגל לתערובת חלקה ומבריקה ולצקת מעל העוגה
  • ולפזר מעל אגוזים קצוצים גס

הערות וטיפים

אז איך להפוך את העוגה לפרווה?
יש להחליף את החלב ושמנת המתוקה לשמנת צמחית
ניתן להכין את העוגה מראש ולהקפיא
כ – 4 ימים  חשוב שהעוגה תהיה עטופה היטב!
להוציא אותה בבוקר למקרר ועד הערב היא תהיה מושלמת !
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.