Go Back
לחם שמרים לפסח

לחם שמרים לפסח עם קוביית שמרים

לחם שמרים לפסח: לחם כשר עם קוביות שמרים ובלי טיפת חמץ! (סרטון) לחם כזה עוד לא טעמתם!
ציון 4.50 על ידי 4 דירוגים
זמן הכנה: 25 minutes
זמן בישול/אפייה: 45 minutes
סה״כ זמן: 1 hour 10 minutes
באדיבות: ירדנה ג'נאח

ציוד

כוס מדידה אוניברסלית

המצרכים

מצרכים:

  • 350 גרם קמח ( כשל"פ למאפים של אוסם.)
  • כוס קמח (תפוחי אדמה)
  • 25 גרם קוביית שמרים (חדש של שימרית כשל"פ)
  • 1 כף סוכר
  • ½ כוס שמן
  • 1 ביצה
  • 1 כפית מלח
  • כוס מים (חמים)

אופן ההכנה

  • לערבב שמרים סוכר ורבע כוס מים ולהניח בצד ...
  • בשקית קמח כשל"פ שמכילה 400 גרם מפרישים חצי כוס .
  • להמיס קוביית שמרים כשל"פ יחד עם 1/2 כוס מים וכף סוכר ולהניח בצד.
  • בוו גיטרה לערבל : קמח כשל"פ למאפים של אוסם, 1,1/2 כוס קמח תפוחי אדמה, 1/2 כוס שמן , 1 ביצה , 1 כפית מלח , 1,3/4 כוס מים חמימים ואת השמרים שהנחנו בצד.
  • לצפות תבנית בנייר אפיה ולשפוך את כל הבצק .
  • לפני כניסה לתנור יש לצפות בחלמון ושומשום במריחה עדינה עם מברשת
  • להתפיח כשעה ולהכניס לתנור שחומם מראש על 180 מעלות במשך 45 דקות עד שעה ( לבדוק עם מקל שיפוד )

הערות וטיפים

צפו בסרטון תוצאה:
תמונה של שמרים כשרים לפסח:
לחם כשר לפסח
צילום: ירדנה ג'נאח
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.