Go Back
עוגת אגוזים לפסח

עוגת אגוזים עם קצפת לפסח

ללא שמן: עוגת אגוזים לפסח שיגעון עם פקאן וקצפת! (פרווה) עוגה חלומית עם פצפוצי פקאן וציפוי של קצפת ושוקולד מריר.
ציון 4.25 על ידי 4 דירוגים
זמן הכנה: 15 minutes
זמן בישול/אפייה: 35 minutes
סה״כ זמן: 50 minutes
סוג: עוגה
באדיבות: ישראלה אזולאי

ציוד

תבנית בקוטר 26 או חד פעמית מרובעת - בינונית משומנת
כוס מידה אוניברסלית או חד פעמית חמה
מטרפה ידנית

המצרכים

מצרכים:

  • 6 ביצים (להפריד לחלמון וחלבון)
  • ½ כוס סוכר
  • 1 כף יין (מתוק)
  • ½ כוס אגוזי מלך (קצוץ דק)
  • ½ כוס פקאנים (קצוץ דק)
  • 1 כוס קוקוס
  • 1 כף אבקת נס קפה
  • 1 חבילת שוקולד מריר מגורד (100 גרם)
  • ½ כוס קמח (תופח לפסח)

מצרכים לקצפת:

  • 1 קופסת שמנת צמחית (250 מ"ל)
  • 80 גרם אינסטנט פודינג ( וניל)
  • 1 כפית אבקת נס קפה
  • ½ כוס מים

מצרכים לקישוט:

  • שוקולד (מריר - מגורד)

אופן ההכנה

  • לחמם תנור ל- 170 מעלות, מצב תנור רגיל
  • בקערה עם מטרפה ידנית נטרוף חלמונים עם כף היין

קערת יבשים:

  • נערבב בה – אגוזים , קוקוס, כף נס קפה, שוקולד מריר מגורד חצי כוס קמח תופח ולערבב הכל
  • בקערת המיקסר נקציף חלבונים עם חצי כוס סוכר עד שהקצף יהיה יציב
  • ננמיך את המהירות של המיקסר ונוסיף בזילוף איטי את החלמונים.
  • נפסיק את המיקסר, נוסיף את קערת היבשים ונקפל עם לקקן
  • נעביר לתבנית ונאפה בערך 35-40 דקות
  • נצנן את העוגה, ונכין את הקצפת
  • נמרח על העוגה את הקצפת ונקשט עם שוקולד מגורד
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.