Go Back

עוגה שוקולד לפסח ב-5 דקות

שוקולדית בטירוף: עוגת שוקולד לפסח ב-5 דקות בלבד! (פרווה) קלה להכנה, רכה וטעימה ביותר!
ציון 4.55 על ידי 11 דירוגים
זמן הכנה: 5 minutes
סה״כ זמן: 5 minutes
סוג: עוגות שוקולד
באדיבות: ישראלה אזולאי

ציוד

תבנית ריבועית בינונית משומנת
כוס אוניברסלית או כוס חד פעמית חמה
מטרפה ידנית

המצרכים

מצרכים:

  • 5 ביצים לארג' (עדיף בטמפ' החדר)
  • מעט מלח
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס שמן
  • 1 כוס שוקולית
  • 1 כוס קמח מצה (טחון דק לעוגות)
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • ½ מיכל שמנת צמחית (100 מל' או שמנת מתוקה)

מצרכים לגנאש:

  • 1 חבילת שוקולד ( מריר)
  • שמנת הצמחית (100 מל')

אופן ההכנה

  • לחמם תנור ל- 180 מעלות תכנית רגילה
    חומרים נמדדים בכוס אוניברסלית או כוס חד פעמית חמה.

בקערה גדולה לערבב:

  • 5 ביצים לארג(עדיף בטמפ' החדר), מעט מלח, כוס סוכר,
  • ולטרוף טוב טוב עם מטרפה ידנית - להוסיף כוס שמן תוך כדי טריפה ( בזילוף איטי)
  • אחר כך להוסיף: כוס שוקולית, כוס קמח מצה טחון דק לעוגות , שקית אבקת אפיה, וחצי מיכל שמנת צמחית (100 מל' )
  • לערבב קלות עם לקקן רק עד שנקבל בלילה אחידה.
  • להעביר לתבנית ולאפות עד שקיסם באמצע יוצא יבש.

להכנת גנאש:

  • להמיס במיקרו בפולסים חבילת שוקולד מריר עם החצי השני של השמנת הצמחית (100 מל) - עד קבלת קרם.
  • כשהעוגה יוצאת מהתנור, לדקור אותה עם שיפוד ולפזר את הקרם.
  • לקשט במה שאוהבים.

הערות וטיפים

תמונה של שוקולית כשר לפסח :
עוגה שוקולד לפסח
צילום : ישראלה אזולאי
תמונה של שקית קמח מצה:
עוגה שוקולד לפסח
צילום : ישראלה אזולאי
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.