Go Back
Print
Recipe Image
Notes
Smaller
Normal
Larger
עוגה שוקולד לפסח ב-5 דקות
שוקולדית בטירוף: עוגת שוקולד לפסח ב-5 דקות בלבד! (פרווה) קלה להכנה, רכה וטעימה ביותר!
ציון
4.55
על ידי
11
דירוגים
זמן הכנה:
5
minutes
mins
סה״כ זמן:
5
minutes
mins
סוג:
עוגות שוקולד
באדיבות:
ישראלה אזולאי
ציוד
תבנית ריבועית בינונית
משומנת
כוס אוניברסלית
או כוס חד פעמית חמה
מטרפה ידנית
המצרכים
מצרכים:
▢
5
ביצים לארג'
(עדיף בטמפ' החדר)
▢
מעט
מלח
▢
1
כוס
סוכר
▢
1
כוס
שמן
▢
1
כוס
שוקולית
▢
1
כוס
קמח מצה
(טחון דק לעוגות)
▢
1
שקית
אבקת אפיה
▢
½
מיכל
שמנת צמחית
(100 מל' או שמנת מתוקה)
מצרכים לגנאש:
▢
1
חבילת
שוקולד
( מריר)
▢
שמנת הצמחית
(100 מל')
אופן ההכנה
לחמם תנור ל- 180 מעלות תכנית רגילה
חומרים נמדדים בכוס אוניברסלית או כוס חד פעמית חמה.
בקערה גדולה לערבב:
5 ביצים לארג(עדיף בטמפ' החדר), מעט מלח, כוס סוכר,
ולטרוף טוב טוב עם מטרפה ידנית - להוסיף כוס שמן תוך כדי טריפה ( בזילוף איטי)
אחר כך להוסיף: כוס שוקולית, כוס קמח מצה טחון דק לעוגות , שקית אבקת אפיה, וחצי מיכל שמנת צמחית (100 מל' )
לערבב קלות עם לקקן רק עד שנקבל בלילה אחידה.
להעביר לתבנית ולאפות עד שקיסם באמצע יוצא יבש.
להכנת גנאש:
להמיס במיקרו בפולסים חבילת שוקולד מריר עם החצי השני של השמנת הצמחית (100 מל) - עד קבלת קרם.
כשהעוגה יוצאת מהתנור, לדקור אותה עם שיפוד ולפזר את הקרם.
לקשט במה שאוהבים.
הערות וטיפים
תמונה של שוקולית כשר לפסח :
צילום : ישראלה אזולאי
תמונה של שקית קמח מצה:
צילום : ישראלה אזולאי
נסית את המתכון ואהבת אותו?
כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.