Go Back
עוגת שיש לפסח 

עוגת שיש לפסח רכה בטירוף

הכנה קלה ומעט מצרכים: עוגת שיש לפסח רכה בטירוף! כולל סרטון הכנה! שיגרום לכם להישאר מרותקים אל המסך, ואל המטבח!
ציון 4.43 על ידי 21 דירוגים
זמן הכנה: 20 minutes
זמן בישול/אפייה: 45 minutes
סה״כ זמן: 1 hour 5 minutes
סוג: עוגות שיש
באדיבות: נועם זיגדון

ציוד

כוס מדידה אוניברסלית 240 מ"ל או חד פעמית חמה בנפח דומה
תבנית בנונית או 3 תבניות אינגליש קייק

המצרכים

מצרכים:

  • 7 ביצים
  • 1 כפית תמצית ( וניל)
  • כוסות סוכר
  • ¼ כוס שמן
  • ¼ כוס מיץ תפוזים טבעי
  • כוסות קמח תפו"א (אפשר גם קמח רגיל לא לפסח)
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • 2 כפות קקאו (שטוחות)

אופן ההכנה

  • להקציף את החלמונים עם 1/4 כוס סוכר והווניל לתערובת בהירה ותפוחה
  • מוסיפים את השמן בזילוף דק לאחר מכן מוסיפים את הקמח תפוחי האדמה , האבקת אפיה והמיץ עד לקבלת בלילה חלקה.
  • חשוב: לשטוף את המקצפת של המיקסר מהחלמון ( הצהוב) לפני שמכניסים את החלבון (הלבן) למיקסר
  • להקציף את החלבונים עם כוס סוכר לקצף יציב
  • לקפל את החלבונים והחלמונים עד לקבלת תערובת אחידה
  • יוצקים לתבנית 3/4 מהכמות ( לא לשמן את התבנית, כדי שהעוגה לא תצנח )
  • ל-1/4 הנותר מוסיפים 2 כפות קקאו ושופכים מעל התערובת הבהירה
  • בעזרת מזלג יוצרים צורת שיש
  • אופים במצב רגיל , תנור שחומם מראש על 180° כ- 45 דקות
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.