Go Back
עוגיות אלפחורס מפנקות לפסח

מתכון לפסח לעוגיות אלפחורס

הגיע הזמן לפינוק, עוגיות אלפחורס האהובות כשרות לפסח. עוגיות אלה הן תענוג עם קפה בכל יום אחר, אז למה שהן לא יהיו גם בפסח? 
ציון 5 על ידי 2 דירוגים
באדיבות: לינוי מלול

המצרכים

  • 200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • 2 ביצים
  • 1/2 כוס אבקת סוכר (אפשר פחות)
  • 1 3/4 כוסות קורנפלור
  • 1 1/3 כוסות קמח תפוח אדמה
  • 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
  • 1 שקית סוכר וניל (100 גרם)
  • 1 כפית תמצית וניל

למילוי

  • קופסא ריבת חלב (כ-400 ג'. מומלץ בריבת חלב כשרה לפסח, היא נוזלית מדי לכן רצוי להכניס למקרר כדי שתתקשה)
  • קוקוס (לפי העין)

אופן ההכנה

  • נחמם תנור ל-160 מעלות
  • נכניס את כל המרכיבים למיקסר עם וו גיטרה ומערבבים עד לקבלת בצק משי למגע.
  • מכינים מראש בצלחות נפרדות את הקורנפלור וקמח תפוח אדמה ולאט לאט מוסיפים.
  • אם הבצק דביק מדי אפשר להוסיף קמח תפוח אדמה.
  • נפזר מעט קמח על משטח העבודה, נרדד את הבצק וקורצים לעיגולים בעזרת חותכן.
  • אפשר להשתמש בגלגלת של פיצה לחיתוך ריבועים.
  • נניח את העוגיות בתבנית עם נייר אפייה ונאפה במדף השלישי מלמעלה בתנור בערך 8 דקות.
  • אופים מגש מגש. כשמכינים מגש נוסף בינתיים הקודם נכנס לתנור.
  • מצננים את העוגיות ומרכיבים
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.