Go Back
קובה אורז לפסח במרקם קטפתי

קובה אורז לפסח במרקם קטפתי

קובה אורז טעים וכשר לפסח
ציון 4.48 על ידי 23 דירוגים
זמן בישול/אפייה: 20 minutes
באדיבות: אורה ארגוב
Advertisements

המצרכים

  • ½ קילו אורז לבן (לעיסה)
  • 1 יחידה בצל אחד
  • ¾ קילו בשר טחון (מטוגן, למילוי)
  • 5 יחידות בצלים
  • ¼ כוס שמן (לטיגון)
  • ½ קילו חזה עוף
  • 1 חבילה סלק עלים ירוק למרק
  • 1 יחידה לימון סחוט
  • 4 כוסות מים (או ציר מי בשר)
  • ½ כפית כרכום
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • 1 כף מלח
  • 1 כף מרק עוף
Advertisements

אופן ההכנה

  • משרים חצי קילו אורז ללילה, שמים במסננת. טוחנים חצי קילו חזה עוף.
  • אחרי הסינון טוחנים את האורז ומערבבים עם החזה עוף, מוסיפים כף מלח וללוש. נותנים מנוחה של רבע שעה ואז ממלאים.
  • למילוי: למחבת מוסיפים שלושת רבעי קילו בשר טחון יחד עם 5 בצלים חתוכים דק דק. מטגנים עם 1/4 כוס שמן עד להשחמה. מתבלים עם כפית מלח, כפית פלפל שחור, וקורט פפריקה.
  • יוצרים כדורים קטנים וממלאים בעזרת ידיים רטובות. מסדרים במגש מתחת שקית נילון או נילון ניצמד, מכסים ומכניםי למקפיא. בהכנת מרק הקובה להוסיף ישר מהמקפיא ולא להפשיר.
  • למרק: טוחנים במעבד מזון חבילת עלי סלק ירוק, כוס מים. להעביר לסיר, מוסיפים בצל קצוץ, 4 כוסות מים או ציר מי בשר.
  • מתבלים עם מלח, פלפל שחור, כף מרק עוף, וחצי כפית כרכום. מרתיחים היטב ומוסיפים את הקובות ל20 דקות. סוחטים לימון ומגישים בהצלחה.
Advertisements
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.