Go Back
לחם אגוזים קל בקערה אחת

לחם אגוזים קל בקערה אחת

קערה, כף ופחות משעה עבודה ויש לכם לחם אגוזים חם טרי ומשגע! לחם עם אגוזי מלך וגרעיני דלעת , שלא תוכלו לסרב לו!
ציון 4.41 על ידי 5 דירוגים
זמן הכנה: 25 minutes
זמן בישול/אפייה: 20 minutes
סה״כ זמן: 45 minutes
סוג: לחמים
באדיבות: חגית סלימי

ציוד

תבנית אינגליש קייק משומנת

המצרכים

מצרכים:

  • סוג קמח (תופח /רגיל/ללא גלוטן/ קמח שיפון)
  • 400 גרם קמח תופח (3.5 כוסות - כוס של 200 מ"ל)
  • כפית מלח
  • חופן אגוזים קצוצים (אני שמתי אגוזי מלך וגרעיני דלעת אפשר לגוון בתוספות שאתם אוהבים.)
  • 330 מ"ל בקבוק בירה (אפשר בירה לבנה או שחורה , אני השתמשתי בלבנה.)
  • אגוזים
  • שומשום
  • 10 גרם שקית אבקת אפייה (אין צורך להשתמש , רק במידה ומשתמשים בקמח רגיל)

אופן ההכנה

לפני שמתחילים:

  • במקום קמח תופח :
    אפשר להשתמש גם בקמח ללא גלוטן.
    אפשר להשתמש בקמח שיפון ולשים רבע כוס פחות קמח ( מהכמות שכתוב במצרכים).
    אפשר להשתמש בקמח רגיל + שקית של אבקת אפייה (10 גרם)
  • אפשר להשתמש עם בירה שחורה או לבנה - לא משנה איזה תבחרו.

אופן הכנה:

  • לערבב קמח תופח, מלח, אגוזים ולהוסיף בירה לאט ולערבב עם כף.
  • להעביר לתבנית אינגליש קייק משומנת ולפזר מעט שומשום.
  • לאפות 20 דק ב 150 מעלות , 20 דק נוספות ב 180 מעלות צריך להיות שחום ויפה
  • לחכות מעט שיתקרר לפני שפורסים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.