Go Back
אורז ובשר

ארוחת אורז ובשר בסיר אחד

ארוחה מלאה בסיר אחד: "עוגת" אורז ובשר הכי פשוטה וטעימה! מנה מרשימה של אורז ומעליו בשר , כזה עוד לא טעמתם!
ציון 4.41 על ידי 5 דירוגים
באדיבות: חגית סלימי

המצרכים

מצרכים:

  • 2 בצלים גדולים (לטגן בשמן)
  • מקלות גזר (מ - 4 גזרים)
  • 2-3 גבעולי סלרי (קצוצים)
  • 1 כוס גרגירי חומוס
  • 500 גרם בשר טחון (או קוביות פרגיות / קוביות בשר כבש)
  • 1 כפית מלח
  • 1 כף כמון
  • 1 כף אבקת מרק
  • מעט פלפל
  • 1 כפית פפריקה (מתוקה)
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כף תבלין שווארמה (או גריל)
  • 2 כוסות אורז (בסמטי)
  • כוסות מים (רותחים)
  • 2 כפיות מלח

אופן ההכנה

אופן הכנה:

  • במחבת לטגן 2 בצלים גדולים בשמן , להוסיף מקלות גזר מ 4 גזרים ,לטגן היטב עד לריכוך.
  • להוסיף 2-3 גבעולי סלרי קצוצים כוס גרגירי חומוס , להוסיף בשר טחון/קוביות פרגיות/קוביות בשר כבש.
  • לתבל בכפית מלח, כף כמון, כף אבקת מרק. מעט פלפל, כפית פפריקה מתוקה, כפית כורכום, כף תבלין שווארמה או גריל. לטגן עד שהבשר מעט משחים.
  • ליישר את השכבה של הבשר.
  • מעל לשים 2 כוסות אורז בסמטי לא מבושל.
  • להוסיף מעל הכל 3.5 כוסות מים רותחים. באחת הכוסות לערבב 2 כפיות מלח ולשפוך מעל. לא לגעת ולא לערבב.
  • לכסות את הסיר עם נייר אפיה או מגבת שתהיה אטימה מלאה. לכסות עם מכסה ולהנמיך את האש לשעה וחצי. לכבות ולא לפתוח את הסיר שעה לפחות.
  • להפוך על תבנית ובתאבון.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.