במחבת לטגן 2 בצלים גדולים בשמן , להוסיף מקלות גזר מ 4 גזרים ,לטגן היטב עד לריכוך.
להוסיף 2-3 גבעולי סלרי קצוצים כוס גרגירי חומוס , להוסיף בשר טחון/קוביות פרגיות/קוביות בשר כבש.
לתבל בכפית מלח, כף כמון, כף אבקת מרק. מעט פלפל, כפית פפריקה מתוקה, כפית כורכום, כף תבלין שווארמה או גריל. לטגן עד שהבשר מעט משחים.
ליישר את השכבה של הבשר.
מעל לשים 2 כוסות אורז בסמטי לא מבושל.
להוסיף מעל הכל 3.5 כוסות מים רותחים. באחת הכוסות לערבב 2 כפיות מלח ולשפוך מעל. לא לגעת ולא לערבב.
לכסות את הסיר עם נייר אפיה או מגבת שתהיה אטימה מלאה. לכסות עם מכסה ולהנמיך את האש לשעה וחצי. לכבות ולא לפתוח את הסיר שעה לפחות.
להפוך על תבנית ובתאבון.