Go Back
עוף בריבת בצל

עוף בריבת בצל לצהריים מפנק

מינימום תבלינים מקסימום טעם: עוף בריבת בצל לצהריים מפנק! מתכון פשוט וטעים לארוחת צהריים מהחלומות!
ציון 4.50 על ידי 6 דירוגים
זמן הכנה: 25 minutes
זמן בישול/אפייה: 1 hour
סה״כ זמן: 1 hour 25 minutes
סוג: ארוחות צהריים
באדיבות: חגית סלימי

ציוד

סיר סוטאז' (סיר נמוך ורחב )

המצרכים

מצרכים:

  • 5 בצלים גדולים (חתוכים לחצי ופרוסים לפרוסות)
  • 6 חלקי עוף (שמתי 3 כרעיים שהפרדתי)
  • ¼ כוס שמן
  • ½ כוס מים (רותחים)
  • 1 כף אבקת מרק עוף (או כף כורכום )
  • ½ כפית מלח

אופן ההכנה

אופן הכנה:

  • להתחיל בטיגון הבצל. צריך סבלנות
  • לשים בסוטאז' (סיר נמוך ורחב) רבע כוס שמן. (אם רוצים להפחית מהשמן אפשר לשים 2-3 כפות שמן ).
  • אחרי שהשמן חם להוסיף את הבצלים הפרוסים ולהנמיך את האש. לערבב כל כמה דקות עד שהבצל משחים יפה. לי לקח בערך חצי שעה.
  • להזיז את הבצל הצידה במחבת כדי לפנות מקום לחלקי עוף, ולשים את חלקי העוף עם העור כלפי מטה. לכסות ולבשל על אש בינונית כ 10 דק. זה השלב להשחים את העוף היטב ולתת לו להפריש מים.
  • להפוך את העופות, לסדר מעליהם את הבצלים.
  • לקחת חצי כוס מים רותחים, כף אבקת מרק וחצי כפית מלח (במקום אבקת מרק אפשר להשים כף כורכום ) לערבב ולשפוך לסיר בין העופות. לסגור את המכסה ולבשל על אש קטנה כשעה.

הערות וטיפים

תמונה של סיר סוטאז':
עוף בריבת בצל
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.