Go Back
Print
Recipe Image
Notes
Smaller
Normal
Larger
קובה פטטה עיראקית
ארוחה שלמה ועשירה מהמטבח העיראקי במתכון אחד קל ופשוט להכנה!
ציון
4.50
על ידי
6
דירוגים
באדיבות:
גילה עדי
המצרכים
▢
3
תפוחי אדמה לא קלופים
(הזן עם הקליפה האדומה)
▢
1
קורט
מלח ופלפל שחור
▢
מעט כורכום
▢
3
כפות קמח תפוחי אדמה
▢
2
ביצים
▢
פירורי לחם
(קמח מצה בפסח)
למילוי:
▢
300
גרם בשר בקר טחון גס
▢
2
בצלים קצוצים
▢
1
כפית שטוחה
בהרט
▢
מעט רכז רימונים
אופן ההכנה
נתחיל בבישול את תפוחי האדמה, אחרי זאת נקרר נקלף ונגרד הפומפיה, נוסיף מלח, מעט כורכום, ו-3 כפות קמח תפוחי אדמה.
להכנת המילוי – נטגן את הבצל ונוסיף לו את הבשר הטחון עד להשחמה. אחרי זאת נוסיף את התבלינים ואת רכז הרימונים מלח פלפל שחור.
ניקח מעט מהבצק (כמו לקובות רגילות) ונשים מעט מהמילוי, סוגרים אותה ומשטחים.
למרוח עם היד ביצה לגלגל בקמח מצה לפסח או לחילופין בפרורי לחם
במצב זה אפשר להקפיא ואם רוצים נטגן אין אפילו צורך בהפשרה.
הערות וטיפים
המצרכים מספיקים לכמות של
כ-20 יחידות
נסית את המתכון ואהבת אותו?
כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.