Go Back
קובה פטטה עיראקית

קובה פטטה עיראקית

ארוחה שלמה ועשירה מהמטבח העיראקי במתכון אחד קל ופשוט להכנה!
ציון 4.50 על ידי 6 דירוגים
באדיבות: גילה עדי

המצרכים

  • 3 תפוחי אדמה לא קלופים (הזן עם הקליפה האדומה)
  • 1 קורט מלח ופלפל שחור
  • מעט כורכום
  • 3 כפות קמח תפוחי אדמה
  • 2 ביצים
  • פירורי לחם (קמח מצה בפסח)

למילוי:

  • 300 גרם בשר בקר טחון גס
  • 2 בצלים קצוצים
  • 1 כפית שטוחה בהרט
  • מעט רכז רימונים

אופן ההכנה

  • נתחיל בבישול את תפוחי האדמה, אחרי זאת נקרר נקלף ונגרד הפומפיה, נוסיף מלח, מעט כורכום, ו-3 כפות קמח תפוחי אדמה.
  • להכנת המילוי – נטגן את הבצל ונוסיף לו את הבשר הטחון עד להשחמה. אחרי זאת נוסיף את התבלינים ואת רכז הרימונים מלח פלפל שחור.
  • ניקח מעט מהבצק (כמו לקובות רגילות) ונשים מעט מהמילוי, סוגרים אותה ומשטחים.
  • למרוח עם היד ביצה לגלגל בקמח מצה לפסח או לחילופין בפרורי לחם
  • במצב זה אפשר להקפיא ואם רוצים נטגן אין אפילו צורך בהפשרה.

הערות וטיפים

המצרכים מספיקים לכמות של כ-20 יחידות
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.