Go Back
עוגת סברינה לפסח

עוגת סברינה לפסח

עוגת סברינה טעימה בטעם של פעם, קלה להכנה וכשרה לפסח!
ציון 5 על ידי דירוג אחד
זמן הכנה: 25 minutes
זמן בישול/אפייה: 30 minutes
באדיבות: דבורה אוזנה

ציוד

1 תבנית עגולה 24

המצרכים

  • 5 ביצים
  • 1 כף שמן
  • 1 שקית סוכר וניל
  • קליפת לימון מגורדת
  • 1/2 כוס סוכר
  • 6 כפות פירורי מצה
  • 1 כף קמח תפו"א (או כל קמח כשר לפסח)

לסירופ

  • 1 כוס מים
  • 3 כפות וניל
  • 3 כפות רום
  • 1/3 כוס קוניאק
  • 3 כפות סוכר

לציפוי

  • ריבת תות
  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • 1 שקית סוכר וניל

אופן ההכנה

  • מערבבים 5 חלמונים + 1 כף שמן + 1 סוכר וניל + קליפת לימון מגורדת.
  • מקציפים במיקסר 5 חלבונים + 1/2 כוס סוכר.
  • כשהקצף קשה, מורידים את מהירות המיקסר לנמוכה, מוסיפים את תערובת החלמונים, 6 כפות פירורי מצה, 1 כף קמח תפו"א.
  • שמים את התערובת בתבנית עגולה (24 ס"מ), אופים בתנור בחום 180 מעלות (בערך 30 דקות, עד שקיסם שנינעץ מרכזה יוצא יבש).
  • מבשלים סירופ: 1 כוס מים + 3 כפות וניל + 3 כפות רום + 1/3 כוס קוניאק + 3 כפות סוכר.
  • שופכים על העוגה החמה.
  • כשהעוגה קרה מורחים שכבה דקה של ריבת תות.
  • מקציפים שמנת מתוקה + סוכר וניל ומורחים על הריבה.

הערות וטיפים

ניתן להכין בתבנית שקעים
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.