Go Back
עוגת שוקולד כשרה לפסח

עוגת שוקולד כשרה לפסח עם קרם

עוגות שוקולד משגעת לפסח! עוגה כשרה עם ציפוי קרם ושבבי שוקולד לחג מתוק וטעים!
ציון 4 על ידי 4 דירוגים
זמן הכנה: 35 minutes
זמן בישול/אפייה: 1 hour
סה״כ זמן: 1 hour 35 minutes
באדיבות: שפרה אזולאי

ציוד

תבנית עגולה בקוטר 26
כוס חד פעמי למשקה חם

המצרכים

מצרכים:

  • 5 חלבונים (הלבן)
  • קורט מלח
  • 1 כוס סוכר
  • 5 חלמונים (הצהוב)
  • 1 כוס מיץ תפוזים (או מיץ חלב (למתכון חלבי))
  • ¾ כוס שמן
  • 1 כף רום (לא חובה)
  • 1 חבילה קמח תופח לפסח (200 גרם)
  • ½ כוס קקאו
  • 1 כף אינסטנט פודינג
  • ½ כוס סוכר
  • מרגרינה
  • 1 קצפת (צמחית)
  • 80 גרם קופסה אינסטנט פודינג ( וניל)
  • 4 כפות סוכר
  • חצי כוס מים קרים
  • מיץ חלב
  • שמנת מתוקה עם חלב (למתכון חלבי)

אופן ההכנה

אופן הכנה:

  • לפני שמתחילים להשתמש בכוס חד פעמי למשקה חם

בקערה במיקסר:

  • להקציף 5 חלבונים עם קורט מלח , להוסיף בהדרגה כוס סוכר עד לקבלת קצף יציב (לא קשה)

קערת הנוזלים:

  • 5 חלמונים (הצהוב) , 1 כוס מיץ תפוזים ( אם רוצים מתכון חלבי שמים במקום מיץ חלב), 3/4 כוס שמן כף רום(לא חובה) ולערבב

קערת היבשים:

  • 1 חבילה קמח תופח (200 גרם) , חצי כוס קקאו וכף אינסטנט פודינג וחצי כוס סוכר ולערבב
  • כשהבלילה סמיכה מיד להוסיף שליש מקצף החלבונים ולערבב מהר – וזאת על מנת לרכך את הבלילה
  • את יתרת קצף החלבונים להוסיף לבלילה בתנועות עטיפה
  • לשמן תבנית עגולה בקוטר 26 במרגרינה בתחתית ובדפנות
  • למזוג את הבלילה לתבנית לאפות בחום של 170 מעלות אפייה רגילה למשך שעה (חשוב לבדוק עם קיסם)
  • להוציא מהתנור לכסות במגבת ולצנן

הכנת הקרם:

  • להקציף 1 קצפת צמחית(אם רוצים מתכון חלבי שמים במקום שמנת מתוקה עם חלב) , קופסא אינסטנט פודינג וניל , 4 כפות סוכר , חצי כוס מים קרים
  • למרוח את הקרם על העוגה שהצטננה ולגרד שוקולד מעל

הערות וטיפים

אם רוצים מתכון חלבי במקום מיץ תפוזים מיץ חלב , ולקרם להוסיף שמנת מתוקה עם חלב
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.