Go Back

לחם כשר לפסח ללא גלוטן

לחם כשר ללא גלוטן מתכון מיוחד לחג הפסח! תאמינו לנו לחם כזה עוד לא טעמתם!
ציון 4.34 על ידי 30 דירוגים
זמן הכנה: 30 minutes
זמן בישול/אפייה: 30 minutes
סה״כ זמן: 1 hour
באדיבות: שפרה אזולאי

ציוד

1 תבנית אינגליש קייק או 3 תבניות אינגליש קייק
כוס אונברסלית 240 מ"ל או כוס חד פעמית חמה בנפח דומה

המצרכים

מצרכים לתבנית אחת:

  • 3 ביצים
  • כוס טחינה
  • ¼ כוס סילאן
  • כפית מלח
  • 1 כפית סודה (לשתייה)
  • ½ כוס אגוזי מלך (במקום אגוזים אפשר לשים חמוציות , גרעיני חמניות או דלעת)
  • שומשום (לפזר לפי הצורך)

מצרכים ל- 3 תבניות:

  • 9 ביצים
  • 1 כוס טחינה (גולמית)
  • ½ כוס סילאן
  • 1 כפית מלח
  • 3 כפיות אבקת סודה לשתיה
  • כוסות אגוזי מלך (גרוסים גס)
  • שומשום (לפזר לפי הצורך)

אופן ההכנה

  • לערבב בקערה בעזרת מטרפה ידנית את הביצים , טחינה , סילאן , מלח , סודה לשתייה.
  • לשמן מעט את התבנית
  • למזוג את הבלילה לתבנית באופן שווה
  • לפזר את האגוזים מעל באופן שווה (הם שוקעים מעט)
  • ולסיום לפזר שומשום
  • לחמם את התנור מראש ל- 175 מעלות אפייה רגילה
  • זמן אפייה כ 20 – 30 דקות , לבדוק עם קיסם.

הערות וטיפים

טיפ: אפשר במקום אגוזים לשים חמוציות, גרעיני חמניות או דלעת.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.