נרתיח את המים בסיר ונוסיף לסיר שמן ומלח.
נוריד מהאש, נוסיף את הקמח תפוחי אדמה, את קמח התירס ואת הקמח מצה ולערבב טוב.
נקציף לתוך בלילת הלחמניות את הביצים, אחת אחת, עד שכל הביצים נבלעות.
נרפד תבנית בנייר אפייה ונסדר לחמניות יחסית גדולות – חשוב לשמור על רווח בין לחמנייה ללחמנייה.
ניצור כמה חתכים בעזרת מזלג בחלק העליון של כל לחמנייה, למרוח ביצה טרופה ולפזר מלח גס, שומשום או מה שבוחרים.
נאפה את הלחמניות בתנור חם על 200 מעלות עד שהלחמניות מזהיבות ומקבלות צבע יפה ומרקם קראנצ'י מבחוץ.
כשהלחמניות מוכנות נסגור את התנור, להשאיר חריץ פתוח ולהניח ללחמניות לחצי שעה.