Go Back
לחמניות לפסח

לחמניות לפסח מקמח תפוחי אדמה

מתכון קל ופשוט להכנת לחמניות הכי טעימות שיש לפסח!
ציון 4 על ידי דירוג אחד
באדיבות: ויוי בן שלמה

ציוד

1 תבנית תנור

המצרכים

  • 1 כוס קמח תפוחי אדמה
  • 1 כוס קמח מצה
  • 1 כוס קמח תירס
  • 1 שקית אבקת אפייה כשרה לפסח
  • 2 כוסות מים
  • 1 כוס שמן
  • 8 ביצים
  • 1 קורט מלח פלפל
  • 1 ביצה טרופה (למריחה)

אופן ההכנה

  • נרתיח את המים בסיר ונוסיף לסיר שמן ומלח.
  • נוריד מהאש, נוסיף את הקמח תפוחי אדמה, את קמח התירס ואת הקמח מצה ולערבב טוב.
  • נקציף לתוך בלילת הלחמניות את הביצים, אחת אחת, עד שכל הביצים נבלעות.
  • נרפד תבנית בנייר אפייה ונסדר לחמניות יחסית גדולות – חשוב לשמור על רווח בין לחמנייה ללחמנייה.
  • ניצור כמה חתכים בעזרת מזלג בחלק העליון של כל לחמנייה, למרוח ביצה טרופה ולפזר מלח גס, שומשום או מה שבוחרים.
  • נאפה את הלחמניות בתנור חם על 200 מעלות עד שהלחמניות מזהיבות ומקבלות צבע יפה ומרקם קראנצ'י מבחוץ.
  • כשהלחמניות מוכנות נסגור את התנור, להשאיר חריץ פתוח ולהניח ללחמניות לחצי שעה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.