Go Back
קובה אורז לפסח

קובה אורז לפסח

קובה משגעת עשויה מאורז טחון, 100% כשרה לפסח, שתעלה זיכרונות ילדות! מושלמת לחג פסח וגם לשאר השנה. הולכת מצוין עם איזה מרק שרוצים.
ציון 3 על ידי 2 דירוגים
באדיבות: אורנה עדני

המצרכים

  • 1 קילו אורז עגול
  • 700 גרם חזה עוף טחון
  • 1 כף מלח

מילוי

  • 1 קילו בשר טחון
  • 3 בצלים גדולים
  • 1 צרור פטרוזיליה
  • קורט מלח (פלפל שחור, בהרט)

אופן ההכנה

מעטפת:

  • לשטוף היטב את האורז ולהניח על מסננת לפחות שעתיים כדי שיתייבש.
  • לטחון את האורז במטחנת תבלינים.
  • להוסיף לאורז את חזה העוף הטחון - שיחזיק את הקובות ביחד וימנע התפוררות.
  • להוסיף כף מלח ולהתחיל ללוש.
  • מדי פעם להוסיף מעט מיט עד שהבצק מרגיש נוח לעבודה.

מילוי:

  • חשוב שהתערובת של הבשר תתקרר לחלוטין!
  • להרטיב מעט את הידיים ולקחת כדור אורז ומשטחים אותו על היד.
  • מניחים ממילוי הבשר במרכז וסוגרים בחזרה לצורת כדור.

הערות וטיפים

טיפ, ניתן להקפיא את הקובות למספר חודשים, ולהוציא כמה שרוצים, בלי צורך להפשיר, בכל פעם    כמות שרוצים למרק.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.