Go Back

פנקייק כשר לפסח

מתכון לפנקייק הכי תופח, טעים ואוורירי שיש, וכן כן, גם כשר לחג! מתכון קלי קלות, פשוט לעקוב אחרי המתכון ומבטיחים שיוצא מטורף
ציון 4.46 על ידי 11 דירוגים
באדיבות: חנן טננבוים

המצרכים

  • 1 כוס קמח תופח לפסח או קמח תפו"א (140 גרם )
  • ½ כפית מלח
  • 70 גרם חמאה
  • 3 ביצים
  • 4 כפות סוכר
  • 1 מיכל רוויון (250 מ"ל )
  • 1 כפית תמצית וניל
  • ¼ כוס חלב

אופן ההכנה

  • בקערה נשים את הקמח והמלח ונערב קצת.
  • בקערה בינונית במיקרו נמיס את החמאה, נצנן כמה שניות ונעביר כף ממנה למחבת הטיגון.
  • נוסיף את הביצים בהדרגה לתוך קערת החמאה המומסת, ונערבב אחרי כל פעם שמוסיפים.
  • נוסיף גם את הסוכר, הרוויון, תמצית הווניל והחלב ונערבב קלות.
  • ניצוק את הבלילה הרטובה לתערובת הקמח ונערבב במטריפה.
  • להשאיר כחצי שעה בטמפרטורת החדר (צעד חשוב מאוד!)
  • על להבה בינונית-גבוהה נחמם את המחבת עם החמאה וניצוק מהבלילה במחבת.
  • כעבור דקה - שתיים, או כאשר בועות קטנות מופיעות על הפנקייק ולהפוך אותו עכשיו ואז לטגן עוד 30 שניות.
  • מוציאים ומטגנים את שאר הבלילה באותה צורה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.