Go Back
עוגת תפוחים בחושה לפסח

עוגת תפוחים בחושה לפסח

עוגת תפוחים לפסח מתוקה מהחיים, מוגשת חמה עם קינמון, 100% תעשה לכם את החג. מתכון קל, פשוט ומהיר, מומלץ בחום!
ציון 4.41 על ידי 15 דירוגים
באדיבות: אילנה טל

ציוד

תבנית מספר 28 או תבנית בגודל 2 אינגליש

המצרכים

  • 5 ביצים
  • ¼1 כוס סוכר
  • 1 סוכר וניל (10גרם )
  • 2 כפות מיץ לימון טרי
  • ½ כוס שמן
  • ½ כוס מיץ תפוזים
  • ½ כוס אגוזים טחונים
  • ½ כפית קינמון
  • 1 כוס קמח תופח כשר לפסח (או כוס קמח מצה דק דק לעוגות + אבקת אפיה)
  • 2 תפוחים חתוכים לקוביות (למלית)
  • 1 תפוח חתוך לקוביות לפיזור מעל הבלילה לפני האפייה (לפיזור מעל הבלילה לפני האפייה)

אופן ההכנה

  • להקציף את הביצים בשלמותם עם הסוכר וסוכר הוניל לקצף חזק, תפוח ויציב
  • להנמיך את מהירות המערבל ומוסיפים את מיץ הלימון השמן ומיץ התפוזים.
  • לערבב קמח קינמון ואגוזים יחד ולהוסיף לבלילה רק עד ערבוב כדי לא לשבור את נפח הבלילה
  • להוסיף פנימה את 2 התפוחים שחתכנו
  • להעביר לתבנית מלבנית בגודל 2 אינגליש או לתבנית מספר 28
  • לפזר מעל את התפוח הנוסף שחתכנו
  • לאפות בתנור שחומם מראש כ 50 דקות או עד שקיסם יוצא יבש

הערות וטיפים

לחמם את התנור מראש ל - 160 מעלות
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.