Go Back
+ servings
עוגיות שקדים לפסח

עוגיות שקדים ללא קמח

עוגיות שקדים ללא גלוטן שמדהימות את כל מי שטועם. עוגיות דקיקות וטעימות שמכינים בשיא הפשטות תוך לא יותר מ 10 דקות עבודה
ציון 4.86 על ידי 7 דירוגים
כמות 40

המצרכים

  • 300 גרם שקדים פרוסים מולבנים
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 1 חלבון מביצה גדולה (או 2 ביצים קטנות )
  • 1 כפית תמצית וניל
  • קורט מלח
  • כמה טיפות תמצית שקדים (לא חייב)

אופן ההכנה

  • נחמם ראשית תנור ל-165 מעלות
  • נקציף את החלבון קלות בעזרת מטרפה ידנית עד לאווריריות
  • לנפות את האבקת סוכר אל תוך החלבון
  • נוסיף גם התמציות והקורט מלח
  • נוסיף את השקדים המולבנים ונערבב את כל החומרים ביחד ידנית עד לערבוב מוחלט ועטיפת כל השקדים בחלבון
  • ניקח מהתערובת עם כפית ונניח על תבנית המרופדת בנייר אפייה
  • נשטח לשכבה אחידה ודקיקה כך שהשקדים יהיו צמודים אחד לשני ולא יתפוררו אחרי האפייה
  • נאפה כאמור בחום של 165 כ-8-12 דקות
  • לא לעזוב את התנור! להיות צמודים לתנור ולבדוק אחרי 8 דקות אם מזהיבות, לא לאפות יותר מדי.
  • ניתן להן לנוח כמה דקות בתבנית לצינון מוחלט כדי להתקשות ולהתגבש
  • להפריד מהנייר ולאחסן בקופסא הרמטית
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.