Go Back
מתכון קציצות בשר

קציצות בשר לפסח מושלמות

קציצות בשר טחון מושלמות לחג, הקציצות יוצאות סוף. תבשיל ילדות שהגיע הזמן שתכינו שוב.
ציון 4.37 על ידי 11 דירוגים
באדיבות: רינה כהן

ציוד

סיר רחב

המצרכים

  • 3 בצלים (גדולים חתוכים )
  • 4 כפות סילאן
  • ½ קילו בשר טחון
  • מלח (קורט)
  • פלפל שחור / לבן (קורט)
  • ½ כוס קמח מצה
  • תבלין בהרט / תבלין לקציצות (קורט)
  • 1 צרור כוסברה (קצוצה )
  • 1 צרור פטרוזיליה (קצוצה )
  • 1 בצל (מגורד)
  • כורכום (קורט)

אופן ההכנה

  • את השלושה בצלים נטגן בסיר עד לקבלת גוון שחום ויפה.
  • על אש נמוכה נוסיף הסילאן ולכסות את הסיר כדי שהבצל יפקיד מים, נרתיח 5 דקות.
  • את הבשר הטחון נתבל אותו במלח פלפל שחור או לבן, קמח מצה, רבע כוס מים, בהרט או תבלין לקציצות, כוסברה קצוצה ופטרוזיליה קצוצה, בצל מגורד, קצת שמן, ונערבב טוב.
  • לכדרר כדורים קטנים ולהוסיף לסיר את הקציצות.
  • ניקח קערית לשים כורכום, מלח, פלפל לבן, כוס פחות רבע מים נערבב ונוסיף לסיר ונמשיך על אש קטנה במשך שעה או עד שהקציצות משחימות ומקבלות צבע יפה.

הערות וטיפים

נשקה עם כף ברוטב מעל הקציצות במהלך הבישול על מנת שיתבשלו מכל הצדדים ויקבלו צבע.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.