Go Back
לאפות לפסח משגעות

לאפות לפסח משגעות

מי אמר שלא מכינים לאפות בחג? קבלו מתכון לאפות לפסח רכות ומשגעות שמכינים מקמח תפוחי אדמה וקמח מצה. 
ציון 4.60 על ידי 5 דירוגים
באדיבות: שרה קורן

המצרכים

  • 1/2 קילו קמח תפוחי אדמה
  • 1 כוס קמח מצה
  • 2 ביצים
  • 1/2 כף סוכר
  • ½1 כפות מלח
  • 1 חבילה אבקת אפייה כשרה לפסח (10 גרם)
  • 1/2 כוס שמן
  • 4-5 כוסות מים

אופן ההכנה

  • בקערה גדולה נערבב קמח תפוחי אדמה עם קמח מצה.
  • נוסיף לקערה ביצים, סוכר, מלח אבקת אפייה ונערבב היטב.
  • נוסיף שמן ו-4 כוסות מים ונערבב, אם יש צורך נוסיף עוד חצי כוס עד כוס מים.
  • את כל המצרכים נערבב היטב עד לבלילה ללא גושים כלל (דומה לפנקייק)
  • נחמם מחבת עם מעט שמן ויוצקים לתוכה כמות של חצי מצקת מרק רגילה.
  • נסובב את המחבת כך שבלילת הלאפות תתפרש על כל פני השטח.
  • נטגן משני הצדדים, כל צד יש להשאיר יחסית זמן רב, עד שמופיעים סימנים שרופים כמו של לאפה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.