Go Back
+ servings
מתכון לחמניות לפסח

לחמניות לפסח אווריריות ורכות

קבלו מתכון פשוט וברור להכנת לחמניות לפסח טעימות ומרשימות שתמיד מצליחות.
ציון 4.38 על ידי 27 דירוגים
כמות 8
זמן הכנה: 20 minutes
זמן בישול/אפייה: 40 minutes
סה״כ זמן: 1 hour
באדיבות: מלי מאירוב

ציוד

סיר
תבנית מלבנית גדולה
1 כוס חד פעמית לשתייה חמה

המצרכים

  • 2 כוסות מים
  • ½ כוס שמן
  • 1 כפית מלח
  • 2 כפיות סוכר
  • 2 כוסות קמח מצה
  • ½ כפית אבקת אפיה
  • 6 ביצים

אופן ההכנה

  • מכניסים לסיר את המים, השמן, המלח והסוכר ומביאים לרתיחה.
  • מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים עם כף (מומלץ מעץ) בזריזות עד שהבצק נעשה דביק ונפרד מדפנות הסיר.
  • מורידים את הסיר מהגז ונותנים לו להתקרר.
  • מוסיפים את הביצים אחת אחת, אחרי כל ביצה שמוסיפים מערבבים בזריזות עם הכף. לאחר שמסיימים לשים את כולן נותנים לבצק לנוח כ-10 דקות ומחממים תנור ל-200 מעלות.
  • מכינים מהבצק כדורים בכל גודל שרוצים (קחו בחשבון שהן תופחות בתנור).
  • מניחים את כדורי הבצק על תבנית עם נייר אפייה ועושים חריץ (בצורה כזו: +) בעזרת סכין מעל כל אחד ומכניסים לתנור.
  • אחרי 10 דקות אפייה, מורידים את החום ל-180 מעלות ואופים עוד 30 דקות עד שהקרום למעלה בכל כדור מתקשה.
  • כשהלחמניות מוכנות, מכבים את התנור ומשאירים אותן בפנים כ-10 דקות.

הערות וטיפים

  • אל תפתחו את התנור בזמן האפייה.
  • הוסיפו כל ביצה לקערה נפרדת כדי לא להרוס את כל התערובת במידה שהביצה מקולקלת עם שיש בה דם.
  • אפשר להכין לחמניות קטנות, ומי שרוצה לעשות סנדוויצ'ים ממש אפשר גם לעצב אותן לאורך כמו באגט.
  • חכו עד שהשכבה העליונה של כל כדור בצק, הקרום, נעשית קשיחה ורק אז תוציאו מהתנור.
  • לאחר 50 דקות הניחו יד על הלחמניות לראות שהקרום קשה. הוציאו אחת וחכו לראות אם הנפח שלה יורד. אם לא, הכניסו כף עץ בין הדלת לתנור עצמו בלי לכבות אותו וחכו 10 דקות. הוציאו את הלחמניות והכניסו תבנית שניה, אם יש לכם.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.