Go Back
עוגת שוקולד לפסח

עוגת שוקולד לפסח גבוהה שנמסה בפה

מתכון קל וקליל לעוגת שוקלד כשרה לחג בטעם מהמם שלא תוכלו להבדיל!
ציון 4.60 על ידי 27 דירוגים
באדיבות: עינת חנניה

ציוד

כוס חד פעמי קר 180 מ"ל

המצרכים

  • 5 ביצים
  • 1 כוס מים רותחים
  • חצי כוס קקאו
  • כוס שוקולית
  • כוס וחצי שמן
  • כוס סוכר
  • 2 כוסות קמח כשר לפסח (או "כמו קמח תופח לפסח" או קמח רגיל )
  • 1.5 שקיות אבקת אפייה כשר לפסח
  • חצי כוס קוקוס (אפשר לוותר למי שלא אוהב)
  • כף תמצית וניל או 2 סוכר וניל
  • 150 גרם שוקולד מריר איכותי שבור לקוביות

אופן ההכנה

  • מערבבים במיקסר או במטרפה ידנית ביצים, סוכר, קקאו, שוקולית, שמן, קוקוס ותמצית וניל
  • מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים היטב
  • בקערה או בסיר קטן שמים את קוביות השוקולד עם כוס מים רותחים ונערבב עד המסה מלאה של השוקולד ושופכים על העיסה המוכנה
  • נערבב היטב עד לאיחוד
  • נשמן תבנית מספר 26 בכל צורה שאוהבים או תבנית חד פעמית הסטנדרטית של העוגות ואופים בחום 170 מעלות כארבעים דקות או עד שהקיסם יוצא יבש
  • מוציאים עוגה מהתנור, מחוררים הרבה בעזרת שיפוד עץ ולשפוך כוס מים רותחים מעורבבים בכפית נס קפה עלית הפשוט
  • העוגה יוצאת גבוהה ועסיסית… ניתן לצפות גאנש שוקולד, קצפת, או מה שבא לכם.

הערות וטיפים

כמו קמח תופח לפסח
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.