Go Back
מתכון דג

מתכון דג פורל מעודן ובריא

אין אחד שלא יאהב: מתכון דג פורל מעודן ובריא על מצע ירוק ומפנק! בתוספת סלט קטן ומרענן ביותר!
ציון 4.34 על ידי 3 דירוגים
באדיבות: איטל איטלי

המצרכים

מצרכים לדג:

  • דגי פורל (מפולטים)
  • פלפל שחור (גרוס)
  • כפית אורגנו
  • מלח (גס)
  • לימון (שלם)
  • 2 כפות דבש (או סילאן)
  • כף טריאקי
  • שמן (זית )

מצרכים ירקות מאודים בתנור:

  • 3 כוסות שעועית ירוקה (ארוכה או קצרה)
  • 10 עגבניות שרי (שלמות קטנות)
  • 4 שיני שום (שלמות)
  • 2 בטטות (גדולות חתוכות)
  • 3 גזר (חתוך לעיגולים)
  • 2 גמבות (חתוכות לרצועות עבות)
  • מעט שמן
  • מלח
  • פלפל שחור ( גרוס)
  • כף טריאקי
  • כף סילאן

מצרכים סלט מרענן:

  • כרוב (חתוך לרצועות דקות)
  • גזר (חתוך לרצועות)
  • בצל ירוק (חתוך)
  • חמוציות (אדומות)
  • חופן אגוזי (מלך)
  • חופן שבבי שקדים
  • מלפפון (חתוך לרצועות דקות)

אופן ההכנה

אופן ההכנה דג:

  • מפשירים את הדגים היטב ומשאירים אותם עם העור כי זה נותן את כל הטעם העור נקי מקשקשים
  • צורבים במחבת עם מעט שמן על הצד של העור 4 דק בערך עד שהוא חרוך
  • ולבנתיים מברישים את הצד כלפי מעלה עם שמן מפזרים אורגנו ,מלח גס, פלפל שחור גרוס, מזלפים דבש או סילאן וכף טריאקי והופכים על הצד השני לעוד 2-3 דק ברגע שתראו שהדג משנה את הצבע אז אנחנו מבינים שהדג כבר מוכן

אופן הכנה ירקות מאודים:

  • נקפיץ את כל המצרכים במחבת מספר דקות עם מעט שמן ,מלח ,פלפל שחור גרוס ,כף טריאקי, וכף סילאן
  • ולאחר מכן נכניס לתנור בתבנית עם נייר אפייה לחום של 200 מעלות ל30 דק בערך עד שזה רך

אופן הכנת סלט מרענן:

  • נשים את כל המצרכים בקערה ונטבל ב- לימון ,מלח ,שמן זית ,כף סילאן ,פלפל שחור גרוס

הערות וטיפים

אפשר להוסיף תוספת של אורז צהוב עם עשבי תיבול, ממולץ בחום!
מתכון דג
צילום: איטל איטלי
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.