Go Back
+ servings
מיני פחזניות בטעם שוקולדי

מיני פחזניות בטעם שוקולדי מפנק

חובבי קינוחי שוקולד - זה המתכון בשבילכם! הקינוח האהוב עם טוויסט: מיני פחזניות בטעם שוקולדי מפנק!
ציון 4.67 על ידי 3 דירוגים
כמות 38 פחזניות
סוג: קינוח
באדיבות: מרי קוגן

ציוד

2 תבניות סליקון

המצרכים

מצרכים פחזניות:

  • 2 כוסות חלב
  • 200 גרם חמאה
  • ½ כפית מלח
  • ¼ כוס סוכר
  • 3 כפות קקאו (הרשי)
  • כוסות קמח
  • 6 ביצים (L)
  • חלב
  • קוביות ( חמאה)
  • מלח
  • סוכר

מצרכים קרם וניל:

  • 1 כוס חלב
  • 1 מכל שמנת מתוקה (250 מ"ל 38%)
  • ½ כוס סוכר
  • 1 מקל וניל (או 2 שקיות סוכר וניל)
  • 4 חלמונים
  • קורט מלח
  • 3 כפות עמילן תירס (קורנפלור או קמח מנופה)

מצרכים קרם וניל: אינסטנט פודניג וניל

  • 500 מ"ל שמנת מתוקה (( 38 אחוז) )
  • כוסות חלב (( עדיף 3 אחוז או מלא ) )
  • 2 חבילות אינסטנט פודינג ( וניל)

אופן ההכנה

אופן הכנה פחזניות:

  • בתוך סיר לשפוך חלב , קוביות חמאה , מלח וסוכר , לבשל על להבה בינונית עד שהחמאה נמסה , לאחר מכן מסירים את הסיר מהלהבה , מוסיפים את הקמח והקקאו מנופים , ומחזירים לגז ומערבבים עד שהתערובת נפרדת מדפנות הסיר והופכת אחידה,
  • לאחר שהתערובת הצטננה מעבירים לקערת מיקסר / מערבל ומוסיפים בהדרגה את הביצים , בדגש על הדרגה , עד שמתקבלת תערובת סמיכה
  • לוקחים תבנית סילקון מתאימה למקרונים, מכניסים חצי מהתערובת לשקית זילוף עם צנטר משונן וחצי שני לשקית זילוף עם צנטר עגול , מזלפים לתוך התבנית
  • יוצאים בסך הכל לאחר 2 נגלות של תבניות בתנור כ- 38 מיני פחזניות מכניסים לחום של 200 מעלות ל10 דקות ולאחר מכן מורידים ל180 מעלות לעוד עשר דקות נוספות.
  • אין לפתוח את התנור עד לסיום האפייה תהיו סבלניים!

אופן הכנה קרם וניל:

  • יוצקים לסיר בינוני את החלב והשמנת ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הסוכר יחד עם הווניל. (אם משתמשים במקל וניל – יש לפתוח אותו לאורכו, לגרר את הגרגרים, ולהביא לרתיחה את המקל והגרגרים עם החלב והשמנת. לאחר הרתיחה, מסירים מהלהבה, מכסים את הסיר כדי לשמור על הארומה, משהים כ-10 דקות ומסננים.
  • מקציפים את החלמונים והמלח ומבליעים את עמילן התירס בקציפה. מוסיפים 3-4 כפות חלב חם לקציפת החלמונים, תוך כדי בחישה מתמדת, (להשוואת הטמפרטורה) ולאט ממשיכים להוסיף לקציפה את יתרת החלב והשמנת.
  • מחזירים את כל התערובת לסיר ומביאים לרתיחה – על להבה נמוכה מאוד – תוך כדי בחישה מתמדת. כאשר הקרם מתחיל לבעבע, מסירים מיד מהלהבה ומצננים. מכסים מיד בניילון נצמד כדי שלא ייווצר קרום על פני הקרם. שומרים במקרר עד לשימוש.

קרם וניל: מאינסטנט פודינג וניל

  • לשים במיקסר 500 מל שמנת מתוקה ( 38 אחוז) , כוס וחצי חלב ( עדיף 3 אחוז או מלא ) ו2 חבילות של אינסטנט פודינג וניל להקציף הכל יחד, ולזלף.

הערות וטיפים

ממולץ לקנות תבנית סיליקון למקרונים:
פחזניות
צילום: מרי קוגן
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.