Go Back
מתכון פנקייק

מתכון פנקייק הכי אוורירי שהכנתם

מחפשים ארוחת בוקר מפנקת וכיפית לילדים? מתכון פנקייק הכי אוורירי שהכנתם - מושחת וטעים (כולל טיפים)
ציון 4.42 על ידי 51 דירוגים
זמן הכנה: 15 minutes
זמן בישול/אפייה: 15 minutes
סה״כ זמן: 30 minutes
סוג: קינוח
באדיבות: מרי קוגן

ציוד

מחבת: נון-סטיק.
משקל מטבח

המצרכים

מצרכים :

  • 2 חלמונים (צהובים)
  • 10 גרם סוכר
  • 40 גרם חלב
  • 20 גרם שמן (קנולה)
  • 60 גרם קמח (מנופה)
  • כפית אבקת אפיה
  • קורט מלח
  • מחית וניל
  • 4 חלבונים (להשאיר את החלבון (הלבן) + 40 גרם סוכר.)

אופן ההכנה

אופן ההכנה:

  • בקערה עם מטרפה ידנית לערבב חלמונים + 10 גרם סוכר
  • לערבב עד שהסוכר נטמע בחלמונים.
  • לטרוף את החלב אל החלמונים, להוסיף את השמן עד שהכל הופך אחיד.
  • לנפות את הקמח אל תוך התערובת ואת האבקת אפיה .
  • להוסיף מלח ומחית וניל לשים בצד.

להכנת המרנג:

  • להקציף במיקסר אפשר גם מקציף חשמלי , 4 חלבונים בתחילה לבד עד שהם הופכים לקצף נפוח ואז להוסיף את הסוכר לקערה המיקסר להמשיך להקציף עד שמקבל מרנג יציב.
  • מתחילים לאחד את הקערות בתנועות קיפול עד מתקבלת תערובת אוורירית ביותר.

שלב הטיגון:

  • במחבת נון סטיק לשמן מעט עם תרסיס , לא ממליצה להשתבש בחמאה בשביל המחבת כי היא תגרום לפנקייקים להשרף מהר. כך שרצוי רק תרסיס שמן בתחילה על אש גבוהה רק כדי לחמם את המחבת , ואז להעביר לאש נמוכה ביותר על הלהבה הגבוהה.
  • לקחת עם מצקת מהתערובת להניח במחבת , לכסות עם מכסה סיר עד שמתקבלות בועות , עם תרווד להפוך במהירות את הפנקייק להמשיך לכסות לפחות לעוד 7 דקות מאחר והפנקייק שמן צריך סבלנות כדי שהוא יהיה מוכן לגמרי .
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.