Go Back
לחמניות ביס

לחמניות ביס מבצק מנצח

קבלו מתכון מטורף עם בצק מנצח ללחמניות הכי אהובות שיש, שימלאו את הבית שלכם בריח מאפיה ויגרמו לכל המשפחה להמתין בציפייה ולטרוף אותן חמות חמות מהתנור.
ציון 4 על ידי 8 דירוגים
זמן הכנה: 20 minutes
זמן בישול/אפייה: 25 minutes
סה״כ זמן: 45 minutes
סוג: לחמים, לחמניות
באדיבות: מרי קוגן

המצרכים

  • 550 קמח פיצה/לחם ( מנופה, אפשר קמח רגיל)
  • כפית שטוחה שמרים יבשים
  • 60 גרם סוכר
  • 200 גרם חלב
  • 1 ביצה
  • 1 כפית מחית וניל (שטוחה)
  • ½ כפית מלח
  • 50 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות .
  • 20 פרלינים שוקולד חלב ורד הגליל (מי שרוצה לשים בתוך הלחמניות, לא חובה.)
  • 2 חלמונים (עם מעט מים, למריחה)

אופן ההכנה

  • לערבב במיקסר את הנוזלים (חלב, ביצים, מחית וניל)
  • להוסיף יבשים (קמח מנופה , שמרים וסוכר) .
  • ללוש עד איחוד הבצק עם וו לישה.
  • להוסיף מלח וללוש כדקה .
  • להוסיף קוביות חמאה ( שתהיה רכה )
  • ללוש עד שכלל החמאה נטמעת בבצק , להמשיך ללוש לקבלת בצק אלסטי ומבריק אשר נפרד לגמרי מהדפנות.
  • סה״כ לישה בין 10-13 דקות .
  • להשאיר בקערה לכסות עם ניילון נצמד.
  • להכניס ללילה למקרר להתפחה ( יותר קל לעבוד עם הבצק )
  • למחרת, להוציא את הבצק מהמקרר
  • לפזר מעט קמח מנופה מעל השיש , לרדד עם מערוך את הבצק ליריעה מלבנית .
  • לקרוץ עיגולים עם קורצן ( 4 סמ קוטר לערך)
  • לחמם תנור ל175 מעלות( חום עליון תחתון )
  • להוציא את שאריות הבצק, לכסות עם מגבת ל15 דקות.
  • לקחת פרלין שוקולד להניח במרכז העיגול, לכסות עם הבצק ולכדרר לכדור.
  • להניח את אזור הקיפול כלפי מטה, יוצאים בערך 22 כדורים קטנים לערך .
  • להניח 15 דקות נוספות מתחת למגבת.
  • בתבנית מרופדת עם נייר אפיה להניח בזהירות את הכדורים במרווחים.
  • לערבב שני חלמונים עם מעט מים, ולמרוח מעל הכדורים, פעמייים.
  • להכניס ל20 -22 דקות.
  • כשמוציאים למרוח מעל חמאה מומסת .
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.