Go Back
עוגת מוס גבינה מרי קוגן

עוגת מוס גבינה קלה ומפתיעה

שילוב טעמים מושלם של גבינה, קרמל ושוקולד לבן רפאלו עם קוקוס כל כך טעים. הכי ומהירה להכנה שיש, שפשוט לא תאמינו כמה היא באמת קלה!
ציון 4.50 על ידי 2 דירוגים
זמן הכנה: 10 minutes
סה״כ זמן: 10 minutes
סוג: עוגות, עוגות מוס, עוגת גבינה
באדיבות: מרי קוגן

ציוד

תבנית סילקון עם תחתית בעיטור של גלים תמונה למטה. אפשר גם תבנית עגולה בקוטר 24.

המצרכים

למוס גבינה:

  • 750 מ"ל שמנת מתוקה
  • 1 שקית אינסטנט פודינג וניל
  • 500 גרם גבינת שמנת ( רצוי גבינות עם אחוזי שומן גבוהים)
  • כוס סוכר

לרוטב טופי:

  • 200 מ״ל שמנת מתוקה
  • 20 סוכריות טופי קרמל (לרוטב)
  • 15 סוכריות טופי קרמל (חתוכות לקוביות לעיטור)

אופן ההכנה

  • מקציפים שמנת עם אינסטנט פודינג לתערובת אחידה חלקה ללא גושים ותפוחה.
  • את הגבינה טורפים עם הסוכר מאחר ואחוזי השומן גבוהים רצוי שהיא תהיה בטמפרטורת החדר כדי להקל על הערבוב
  • לאחר שהסוכר נטמע בגבינה באופן מוחלט יש להוסיף את תערובת הגבינה והסוכר לשמנת שהקצפנו בתנועות קיפול עדינות
  • לשפוך את הבלילה לתבנית הסיליקון
  • אפשר להוסיף כדורי רפאלו או פררו רושה לבלילה כדי לתת טוויסט
  • להקפיא ללילה לפחות

להכנת רוטב הטופי:

  • בסיר על גז להרתיח שמנת עם 20 סוכריות טופי קרמל חתוכות לקוביות
  • עד שהקוביות נמסות לחלוטין ומתקבל רוטב סמיך ומבעבע
  • לערבב מידי פעם כדי למנוע הידבקות של הטופי לתחתית של הסיר.
  • לאחר צינון מלא - חשוב צינון מלא של הרוטב טופי, יש למזוג מעל המוס שהקפאנו.
  • לאחר ששמנו את הרוטב טופי, נחזיר למקפיא.
  • להוציא מהמקפיא כרבע שעה לפני אכילה כדי שיפשיר מעט.. ולהנות, בתאבון!

הערות וטיפים

תבנית עוגת מוס מרי קוגן
צילום:מרי קוגן
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.