Go Back
דג מרוקאי

דג מרוקאי חריף הכי קל וטעים

מתכון לדג מרוקאי חריף ומסורתי, מתאים במיוחד להגשה לאורחים בערב שבת.
ציון 4.70 על ידי 10 דירוגים
זמן הכנה: 10 minutes
זמן בישול/אפייה: 30 minutes
באדיבות: נועם זיגדון

ציוד

1 סיר גדול
1 נייר כסף

המצרכים

  • 6-7 חתיכות דג מושט
  • 2 יחידות גמבות פרוסות
  • 1 יחידה פלפל חריף ירוק פרוס
  • 2-3 יחידות עגבניות בשלות פרוסות
  • 1/2 ראש שום פרוס
  • 1 צרור כוסברה פרוס
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית פפריקה חריפה
  • 2 כוסות פול ירוק טרי או קפוא
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1/4 כף מלח
  • 1/2 כפית אבקת מרק
  • 1/2 כוס מים
  • 1/4 כוס שמן

אופן ההכנה

  • שמים את הגמבות, השום, ¾ צרור כוסברה קצוצה, הפול, העגבניות והפלפל חריף בתחתית הסיר, ולסדר מעל את הדגים.
  • לערבב את הפפריקה, הכורכום, המלח, השמן והמים, לשפוך מעל הדגים ולפזר את שאר הכוסברה הקצוצה.
  • לכסות בנייר כסף ולאפות בתנור שחומם מראש על 200° כחצי שעה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.