Go Back
+ servings
חלה לשבת

מתכון חלה לשבת מבריוש קלאסי

מה עושה בריוש למוצלח? מה הופך את המתכון ממדהים למשגע? מתכון חלה לשבת עם כל הטיפים שחיפשתם!
ציון 4.17 על ידי 6 דירוגים
כמות 1 חלה
זמן הכנה: 1 day
זמן בישול/אפייה: 25 minutes
סה״כ זמן: 1 day 25 minutes
סוג: מאפים
באדיבות: מרי קוגן

ציוד

תבנית מרופדת בנייר אפייה

המצרכים

מצרכים:

  • 550 גרם קמח לבן מנופה (רצוי קמח לחם)
  • 10 גרם שמרים (יבשים)
  • 90 מ״ל מים /חלב
  • 300 גרם ביצים (5 ביצים L לערך)
  • 50 גרם סוכר אינוורטי /דבש (אם אין אפשר סוכר לבן רגיל)
  • 15 גרם מלח
  • 250 גרם חמאה (חשוב שתהיה יציבה קרה, לא קרה מידי, קוביות קטנות)
  • 2 חלמונים טרופים (+ מעט מים+ סילאן למריחה על החלה.)

אופן ההכנה

אופן ההכנה:

    שלב ראשון :

    • בקערת מיקסר עם וו לישה מכניסים את החומרים לפי הסדר הבא:
    • חלב + ביצים , שמרים , סוכר אינוורטי.
    • מערבלים עד שהשמרים נטמעים בנוזלים.
    • מכניסים את הקמח ( מנופה ) ואת המלח מערבלים בתחילה מהירות איטית עד לקבלת בצק אחיד ( 5 דקות לערך) , לאחר מכן 5 דקות נוספות מהירות בינונית צריך להתקבל בצק גמיש .

    שלב שני :

    • מוציאים 2/3 מהבצק לקערה נפרדת. מוסיפים את קוביות החמאה ל-1/3 הבצק שהשארנו במיקסר ולשים במהירות איטית כ-5 דקות עד שכלל החמאה נטמעת בבצק. בשלב הזה מרקם הבצק מעט רטוב ודייסתי לא להילחץ.

    שלב שלישי:

    • מחזירים לקערת המיקסר את הבצק ששמנו בצד בקערה נפרדת ולשים הכל יחד כ-3 דקות לערך, הבצק יוצא מעט דביק , (לאחר התפחה ארוכה במקרר ניתן יהיה לעבוד איתו)

    שלב רביעי :

    • מעבירים לקערה ( ניתן להיעזר בקלף או חותכן בצק , מכסים עם ניילון נצמד ושומרים במקרר להתפחה איטית למשך הלילה.

    שלב חמישי :

    • יום למחרת מעבירים את הבצק למשטח מקומח , חותכים את הבצק ל6 חתיכות , כל חתיכה כ145 גרם לערך.
    • ליצור כדורים, לכסות במגבת, לתת לבצק לנוח חצי שעה טמפ׳ חדר .
    • ליצור מהכדור מעין נקניק לרדד באמצעות הידיים עד שמתקבלת רצועה ארוכה.( כל חלה היא רצועה אחת צירפתי סרטון הדרכה של הצורה מהפינטרסט) .

    שלב שישי:

    • שלב שישי: לאחר עיצוב הצורה – יש להבריש את החלה בביצה טרופה ולהניח להתפחה במקום מכוסה (לא להניח עליה שום דבר!) – אפשר בתנור כבוי.

    שלב שביעי:

    • בסיום התפיחה – מברישים בזהירות פעם נוספת עם תערובת הסילאן, מפזרים סוכר גבישי ומכניסים לתנור מחומם מראש ל180 מעלות, ברגע שמכניסים את החלה מורידים ל170 מעלות ואופים כ25 דקות. בתאבון

    הערות וטיפים

    טיפים לבריוש מוצלח:
    1) לא להיבהל מכמות החמאה והביצים, הם נותנים את הטעם העשיר, המרקם והצבע ללחם, תהליך ההכנה הוא ארוך אבל הטעם הסופי שווה את ההשקעה באחריות.
    2) תפיחה - התפיחה בבצקי הבריוש היא במקרר ולכן יש להכין את הבצק יום מראש .
    3) חמאה- את החמאה מוסיפים רק לאחר לישה של כ-10 דקות, כשהבצק אלסטי.
    חשוב שהחמאה תהיה קרה ויציבה אך מעט רכה( חתוכה לקוביות קטנות).
    4) קמח - חשוב לנפות את הקמח, מלבד עניין הכשרות וההיגיינה, קמח מנופה ייתן בצק יותר אוורירי.
    5) טמפרטורת אפייה - בצק הבריוש עשיר בחמאה, ביצים וסוכר, ובשל כך משחים מהר מבחוץ אך נאפה לאט יותר במרכז.
    לכן מחממים את התנור מראש ל-180 מעלות ומנמיכים ל-170 מעלות לאחר מכניסים את החלה לתנור.
    נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.