Go Back
עוגת גבינה

עוגת גבינה אפויה עם ציפוי מפנק

עוגת גבינה הכי טעימה שיש, עם ציפוי הכי מגרה והכי מפתה שלא ניתן לעמוד בפניו. עוגה קלה להכנה, מהירה שגורפת המון המון מחמאות, בקשות ודרישות להכין שוב.תתכוננו להדהים את האהובים עליכם בעוגה חדשה ומפתיעה ביותר.
ציון 1 על ידי דירוג אחד
זמן הכנה: 20 minutes
זמן בישול/אפייה: 1 hour
סה״כ זמן: 1 hour 20 minutes
סוג: עוגה, עוגת גבינה
באדיבות: סיון צרור

ציוד

תבנית 26 רצוי לשמן עם חמאה ולרפד את השוליים עם נייר אפייה כדי שלא תגלוש.

המצרכים

  • לבסיס :
  • 150 גרם פירורי בסקוויטים
  • 50 גרם פקאנים קלויים קצוצים דק (לא מסוכר)
  • 2 כפות ריבת חלב
  • 3 כפות פתיתי קוקוס טחון
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • לתערובת הגבינה :
  • 5 ביצים גדולות מופרדות
  • 1 כוס סוכר (200 גרם)
  • 1 בלילה להכנת עוגת גבינה מסדרת "השף הלבן"
  • 3/4 כוס קמח
  • לציפוי :
  • 1 1/2 כוסות שמנת לקצפת 32% מסדרת השף הלבן
  • 2 כפות סוכר
  • 2 כפות ריבת חלב ( 2 כפות נוספות לעיטור)
  • 3 כפות פקאנים גלויים קצוצים גס

אופן ההכנה

  • מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות בחום עליון - תחתון, 170 מעלות בתוכנית טורבו).
  • מערבבים את מצרכי הבסיס,
  • משטחים את התערובת על תחתית התבנית ואופים במשך 10 דקות .
  • מוציאים מהתנור ומצננים
  • בזמן שמכינים את תערובת הגבינה.
  • מקציפים את חלבוני הביצים בקערה גדולה עם קורט מלח ומוסיפים בהדרגה את הסוכר עד לקבלת קצף יציב ומבריק.
  • בקערה שניה מערבלים את בלילת הגבינה עם החלמונים ועם הקמח.
  • מקפלים את בלילת הגבינה לתוך קצף החלבונים עד לקבלת תערובת אחידה.
  • יוצקים את תערובת הגבינה על תחתית הפירורים ומחליקים את פניה.
  • מניחים בתחתית התנור תבנית מלאה עד חציה במים חמים.
  • אופים את העוגה במדף האמצעי של התנור במשך60-50 דקות עד שפני העוגה מזהיבים וקיסם שנינעץ במרכזה יוצא נקי ויבש.
  • מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בתנור הכבוי למשך שעה.
  • מוציאים את העוגה מהתנור,
  • מצננים, מכסים עם פעמון ומעבירים למקרר למשך 6 שעות לפחות.
  • מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר לקצף יציבה.
  • מוסיפים 2 כפות גדושות ריבת חלב וממשיכים להקציף לקצפת נוקשה.
  • מזלפים את הקצפת על העוגה הקרה,
  • מזלפים פסים של ריבת חלב על הקצפת ופורים פקאנים קצוצים או שלמים.
  • מכסים בפעמון (תמונה למטה) את העוגה ושומרים במקרר

הערות וטיפים

עוגת גבינה פעמון
צילום: רויטל זניש
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.