Go Back
עוגת תפוחים מקמח כוסמין

עוגת תפוחים מעלפת מקמח כוסמין

מתכון מושלם לעוגת תפוחים הכי טעימה שיש, עם המון פקאנים, קינמון והכי הכי כיף - עם קמח כוסמין. פתרון המושלם לחשקים של המתוק לאלו שמנסים להמנע משטויות, מושלמת לצד הקפה ולאירוח משפחתי.
ציון 4.50 על ידי 10 דירוגים
זמן הכנה: 10 minutes
זמן בישול/אפייה: 35 minutes
סה״כ זמן: 45 minutes
סוג: עוגות, עוגת תפוחים
באדיבות: סיון צרור

ציוד

כוס מדידה 240 גרם
תבנית אינגליש קייק

המצרכים

  • 2 תפוחים גרנד סמית
  • לעוגה:
  • 3 ביצים
  • ½ כוס סוכר חום בהיר
  • 3/4 כוס שמן
  • ½ כוס מיץ תפוזים
  • 2 כוסות קמח כוסמין 70% מלא (ניתן להמיר לקמח לבן)
  • 1 שקית אבקת אפייה ( 10 גרם)
  • לציפוי:
  • 2 כפות סוכר חום כהה
  • ½ כוס אגוזים קצוצים
  • ¼ כפית קינמון

אופן ההכנה

  • לקלף ולחתוך את התפוחים לקוביות. להשרות במעט יין או סיידר תפוחים.
  • לערבב הכל יחד. להוסיף את התפוחים.
  • להוסיף גם חצי כוס אגוזים קצוצים וכפית קינמון.
  • לצקת ל2 תבניות אינגליש קייק
  • לערבב את מרכיבי הציפוי ולפזר על העוגה, לפני האפייה.
  • לאפות ב170 מעלות בערך 35 דקות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.