מרכיבי התחתית: מערבבים הכל יחד לתערובת אחידה ומרפדים תבנית קפיצית בקוטר של 26 ומעבירים למקפיא עד שהמלית גבינה מוכנה. .
מרכיבי מלית גבינה: מערבבים הכל יחד לתערובת אחידה.
מחלקים את תערובת הגבינה ל-2 קערות 2/3 לקערה אחת ו-1/3 לקערה השנייה.
לראשונה מוסיפים 150 גרם שוקולד לבן מומס עם 2 כפות שמנת מתוקה.
לשניה מוסיפים כף מחית פיסטוק, מכיוון שמחית הפיסטוק מסמיכה את תערובת הגבינה מוסיפים שמנת מתוקה לקערה לפי העין כדי להגיע לאותה סמיכות של התערובת הלבנה.
מוציאים את התבנית מהמקפיא ומוזגים את כל תערובת הגבינה ושוקולד לבן, את תערובת הגבינה והפיסטוק מוזגים בכמה נקודות כדי ליצור אפקט "דלמטי " כמובן שאפשר לערבב עם כף לצורת שיש אבל אני אוהבת שיש את נקודות פצצת טעם הפיסטוק .
מעבירים לתנור שחומם מראש ל- 160 מעלות ומתחת תבנית עם מים ואופים למשך כשעה עד שעה ורבע העוגה מוכנה כשהשוליים יציבים והמרכז רוטט מכבים את התנור משאירים פתח קטן בתנור ונותנים לעוגה להתקרר בתנור לאט.
אם בא לכם להוסיף ציפוי: לערבב את כל החומרים הציפוי ולמרוח על העוגה החמה או אם רוצים לצפות אותה אחרי שכבר התקררהמ חממים תנור ל-180 מעלות מצפים את העוגה ומכניסים לדקה לתנור החם).
וכשהעוגה התקררה מעבירים למקרר לפחות 8 שעות לפני ההגשה.