Go Back
+ servings
עוגת גבינה

עוגת גבינה פיסטוק מרשימה ביותר

אוהבי הפיסטוק התפקדו: עוגת גבינה ופיסטוק מתאימה לחג השבועות יפיפיה ,טעימה שתרשים את כולם!
ציון 4.60 על ידי 5 דירוגים
כמות 1 עוגה
זמן הכנה: 30 minutes
זמן בישול/אפייה: 1 hour
סה״כ זמן: 1 hour 30 minutes
סוג: עוגת גבינה
באדיבות: נירית קיקו

ציוד

תבנית קפיצית בקוטר 26

המצרכים

לתחתית:

  • 150 גרם ביסקוויטים (מפוררים)
  • ½ כוס פיסטוקים ( גרוסים)
  • 100 גרם חמאה ( מומסת)

מלית הגבינה :

  • 1 קילו גבינה לבנה ( 9%)
  • ¾ כוס סוכר
  • 2 סוכר וניל
  • 6 ביצים (L)
  • 2 כפות פודינג וניל

מחלקים את הבלילה:

  • 2 כפות שמנת מתוקה
  • 150 גרם שוקולד לבן. , (להמיס עם השמנת מתוקה לבלילה הראשונה)
  • 1 כף מחית פיסטוק (בבלילה השנייה)

ציפוי שמנת: (אפשר כל ציפוי אחר שאוהבים)

  • 2 גביעים שמנת חמוצה 15% (400 מ"ל )
  • 4 כפות אבקת סוכר
  • ½ כפית תמצית וניל

אופן ההכנה

  • מרכיבי התחתית: מערבבים הכל יחד לתערובת אחידה ומרפדים תבנית קפיצית בקוטר של 26 ומעבירים למקפיא עד שהמלית גבינה מוכנה. .
  • מרכיבי מלית גבינה: מערבבים הכל יחד לתערובת אחידה.
  • מחלקים את תערובת הגבינה ל-2 קערות 2/3 לקערה אחת ו-1/3 לקערה השנייה.
  • לראשונה מוסיפים 150 גרם שוקולד לבן מומס עם 2 כפות שמנת מתוקה.
  • לשניה מוסיפים כף מחית פיסטוק, מכיוון שמחית הפיסטוק מסמיכה את תערובת הגבינה מוסיפים שמנת מתוקה לקערה לפי העין כדי להגיע לאותה סמיכות של התערובת הלבנה.
  • מוציאים את התבנית מהמקפיא ומוזגים את כל תערובת הגבינה ושוקולד לבן, את תערובת הגבינה והפיסטוק מוזגים בכמה נקודות כדי ליצור אפקט "דלמטי " כמובן שאפשר לערבב עם כף לצורת שיש אבל אני אוהבת שיש את נקודות פצצת טעם הפיסטוק .
  • מעבירים לתנור שחומם מראש ל- 160 מעלות ומתחת תבנית עם מים ואופים למשך כשעה עד שעה ורבע העוגה מוכנה כשהשוליים יציבים והמרכז רוטט מכבים את התנור משאירים פתח קטן בתנור ונותנים לעוגה להתקרר בתנור לאט.
  • אם בא לכם להוסיף ציפוי: לערבב את כל החומרים הציפוי ולמרוח על העוגה החמה או אם רוצים לצפות אותה אחרי שכבר התקררהמ חממים תנור ל-180 מעלות מצפים את העוגה ומכניסים לדקה לתנור החם).
  • וכשהעוגה התקררה מעבירים למקרר לפחות 8 שעות לפני ההגשה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.