Go Back
עוגת שמנת

עוגת שמנת פיסטוק קלה להכנה

לאוהבי הפיסטוק: עוגת שמנת, שוקולד לבן ופיסטוק מדהימה וקלה להכנה - בלי תנור בכלל!
ציון 4 על ידי 2 דירוגים
זמן הכנה: 15 minutes
באדיבות: נירית קיקו

ציוד

1 תבנית בינונית

המצרכים

מצרכים לבסיס העוגה

  • 250 גרם ביסקוויטים טחונים (שרוול אחד)
  • 100 גרם חמאה מומסת

מצרכים לקרם

  • 2 מיכלי שמנת מתוקה
  • 1 כוס חלב
  • 1 חבילה פודינג וניל
  • 2 כפות מחית פיסטוק
  • 2 כפות שוקולד לבן
  • 2 כפות שמן

לשכבת קרם הפיסטוק

  • 1 צנצנת מחית פיסטוק

אופן ההכנה

הכנת בסיס העוגה

  • לוקחים 250 גר' (שרוול אחד) ביסקוויטים טחונים ו- 100 גר' חמאה מומסת מערבבים יחד לתערובת כמו חול רטוב ומרפדים את התבנית.
  • מהדקים עם כף ומכניסים למקפיא לזמן של כ 10 דקות.

הכנת הקרם

  • לוקחים 2 מיכלי שמנת מתוקה , 1 כוס חלב ו- 1 פודינג וניל ומקציפים יחד לקצפת יציבה לא חזקה.
  • בקערה קטנה מערבבים 2 כפות גדושות מחית פיסטוק ושוקולד לבן עם 2 כפות מהקצפת (להשוואת מרקמים ואוורור המחית) ומקפלים לקצפת בעדינות.
  • מוזגים את קרם הפיסטוק לתבנית ומכניסים למקפיא לכשעתיים להתייצבות.
  • לאחר ההתייצבות מחממים מעט את מחית הפיסטוק, מדללים עם כ-2 כפות שמן ומוזגים מעל העוגה שהתקררה. מפזרים מעל פיסטוקים קצוצים ומעבירים למקרר למשך הלילה להתייצבות.

להכנת שכבת הפיסטוק

  • מורחים מעל שכבה נדיבה של מחית פיסטוק (קנויה או שמכינים בבית).
  • מפזרים מעל פיסטוקים קצוצים
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.