Go Back
עוגיות פורים

בצק רב שימושי לעוגיות פורים

אוזני המן? עוגיות פקאן? ריבה או מגולגלות תמרים. בצק אחד רך ומפנק, שיסגור לכם את הפינה לחג הקרב!
ציון 4.36 על ידי 39 דירוגים
זמן הכנה: 20 minutes
זמן בישול/אפייה: 0 minutes
סוג: עוגיות
באדיבות: סילביה פינוקים מהמטבח שלי

ציוד

קערת מיקסר עם וו גיטרה

המצרכים

  • 1/2 3 כוסות קמח מנופה
  • 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
  • 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
  • 1 כוס סוכר
  • 400 גרם חמאה בטמ׳ החדר (לפרווה ניתן להמיר במחמאה)
  • 1/2 כוס מים
  • 1/2 כוס מיץ תפוזים
  • 1/2 כוס שמן
  • 1 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה

  • לערבב טוב טוב יחד את הקמח אבקת אפייה, סוכר וניל וסוכר ולהוסיף את שאר המרכיבים.
  • לעבד לאיחוד להעביר את הבצק למשטח מקומח ולעבד
  • יש להוסיף את שאר הקמח בהדרגה
  • כל פעם קצת עד לקבלת בצק נעים למגע ולא דביק
  • נוסיף את שאר הקמח תוך כדי לישה נחלק את הבצק ל 4 ונכין מכל חלק עוגיות שניבחר.

הערות וטיפים

  • הוספת הקמח בהדרגה ,יניב לנו עוגיות רכות ונמסות בפה , לכן גם אם הבצק יוצא דביק , זה בסדר!
  • רצוי להכין את העוגיות יום לפני !!! אחרי 24 שעות הם טעימות יותר
  • שימו לב - כמות הקמח כאן לא מספיקה לכמות החמאה ושאר המצרכים - לכן רשמתי להעביר בצק למשטח מקומח , ולהוסיף בהדרגה ,עד לקבלת בצק נעים למגע ולא דביק , זה יכול להגיע גם ל 5 כוסות קמח
  • ניתן להכין מהבצק:
    אוזני המן, מגולגלות תמרים / שוקולד, פרח ריבה, מעמול וכו
  • גם כדורי פקאן! איך מכינים? לכדרר כדורים , ולהניח מעל אגוז פקאן , ניתן להניח מעל אגוז מלך ,שקד ועוד….
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.