Go Back
עוגת גבינה אפויה

עוגת גבינה אפויה עם 4 טיפים.

קבלו מתכון לעוגת גבינה מדהימה, עם ארבעה טיפים מנצחים לקבלת עוגת גבינה הכי טעימה שיש!עוגת גבינה אפויה, יפה, קלה והכי פשוטה להכנה.
ציון 4.16 על ידי 20 דירוגים
זמן הכנה: 20 minutes
זמן בישול/אפייה: 1 hour
סה״כ זמן: 3 hours 20 minutes
סוג: עוגות, עוגת גבינה
באדיבות: סילביה פינוקים מהמטבח שלי

המצרכים

מצרכים בסיס הפירורים :

  • 125 גרם ביסקוויטים (16 ביסקוויטים)
  • 75 גרם חמאה

מצרכים תערובת הגבינה :

  • 6 ביצים L
  • 1/2 1 כוס סוכר
  • 6 כפות קורנפלור
  • 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל
  • 1 קילו גבינה לבנה (4 גביעים של 250 ג׳) (מסוננת מנוזלים, (או 2 גביעים של 500 ג))

מצרכים לציפוי שמנת :

  • 2 גביעי 150 גרם שמנת חמוצה
  • 2 שקיות 10 גרם סוכר וניל

אופן ההכנה

שלב 1:

  • תבנית עגולה מס׳ 28 מרופדת בנייר אפייה משומן בבסיס ובצדדים ( בצדדים לרפד בנייר אפייה גבוהה- כך שגבוה יותר מדפנות התבנית - כדי שהעוגה לא תגלוש לצדדים ותישאר גבוהה ויפה).
  • לחמם את התנור ל170 מעלות.

שלב 2 - תערובת פירורי ביסקוויטים :

  • לטחון את הביסקוויטים לכמעט אבקה במעבד מזון
  • להמיס את החמאה במיקרוגל
  • לערבב אותם יחד בקערה , עד שמתקבלת תערובת פירורית נעימה להעביר לתבנית 28 ולהדק הייטב
  • לאפות 10 ד׳ בתנור בחום 180 מ׳

שלב 3 - תערובת הגבינה :

  • חלבונים וסוכר לקערת מיקסר עם וו הקצפה להקציף יחד לקצף יציב , להעביר לקערה אחרת

שלב 4 - באותה קערה לא לשטוף :

  • את שאר המרכיבים גבינה , חלמונים , קורנפלור ופודינג וניל להקציף עד לקבלת תערובת חלקה וקרמית
  • להעביר את החלבונים בהדרגה כל פעם קצת בתנועת קיפול לתערובת הגבינה עד שמתאחד
  • להעביר לתבנית אפייה

שלב 5 :

  • בתחתית התנור יש להניח תבנית עם מים רותחים
  • להכניס את התבנית לתנור בשלב 1 לפני האחרון בתנור ל 50 ד׳ בערך 170 מעלות עד שהעוגה משחימה למעלה .
  • בסיום האפייה לפתוח את דלת התנור מעט ולהשאיר את העוגה להתקרר בתנור בערך שעתיים ולקרר למס׳ שעות במקרר רצוי למשך הלילה.

שלב 6 - ציפוי שמנת

  • לערבב בקערה הייטב שמנת וסוכר עד שהסוכר נמס
  • לצקת על העוגה
  • ולקרר

הערות וטיפים

ארבעה טיפים להצלחת העוגה:
  1. כדי שתצא עוגה מושלמת וישרה יש לדאוג שכל המצרכים בטמ׳ החדר - לפחות שעה מחוץ למקרר
    *** יש לסנן את הגבינה מנוזלים לילה לפני (ניתן לסנן בעזרת מסננת פסטה מעל קערה, במסננת להניח את הגבינה ולעטוף היטב בשקית ולהשאיר במקרר למשך הלילה.)
  2. ככל שנשתמש בבסיס עוגה קטנה יותר ככה תצא עוגת גבינה גבוהה יותר
  3. יש לשמן את תבנית העוגה ובעזרת נייר אפייה שגבוהה יותר מגובהה התבנית לרפד מסביב פנים התבנית, עוגת גבינה עולה תמיד מעל גובהה התבנית , ובזמן שהיא נחה היא צונחת מעט למטה.
  4. לא להוציא את העוגה מהתנור בסיום האפיה! לתת לה להתקרר מינימום 3 שעות בתנור , עם דלת פתוחה מעט.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.