Go Back
עוגת שמרים גבינה

עוגת שמרים גבינה ותותים מרשימה

שילוב מושלם של עוגת גבינה, ועוגת שמרים בעוגה אחת. עוגה מדהימה, יפייפיה והכי כיף שהיא עוד יותר טעימה! עוגה מדהימה לכל מאורע, לכל חגיגה ולכל מסיבה.
ציון 4.20 על ידי 5 דירוגים
זמן הכנה: 25 minutes
זמן בישול/אפייה: 45 minutes
סה״כ זמן: 2 hours 40 minutes
סוג: עוגות, עוגת גבינה, שמרים
באדיבות: נירית קיקן

המצרכים

לבצק:

  • ½ קילו קמח
  • כף שמרים יבשים
  • כוס חלב פושר
  • ½ כוס סוכר
  • קורט מלח
  • 2 חלמונים
  • 2 שקיות סוכר וניל (10 גרם לשקית)
  • 100 גרם חמאה רכה

מילוי הגבינה:

  • 500 גרם חבילה של גבינת כנען 5%
  • 1 ביצה
  • 2 שקיות סוכר וניל (10 גרם כל שקית)
  • 3 כפות סוכר לבן
  • 2 כפות פודינג וניל

לסירופ:

  • 1 כוס מים
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה

  • מערבבים את כל המצרכים למילוי הגבינה ביחד ומניחים במקרר.
  • מערבבים יחד קמח סוכר מלח שמרים וסוכר וניל
  • מוסיפים חמאה חלמונים חלב ומתחילים ללוש לבצק אחיד אך מעט דביק,
  • לשים כעשר דקות
  • מניחים להתפחה כשעה , לשים שוב ושוב מתפיחים חצי שעה.
  • מורידים למשטח מקומח מחלקים ל-2 מכדררים ומניחים למנוחה של 10 דקות .
  • כל כדור מרדדים לעלה דק ועגול מניחים במרכז צלחת וחותכים בעזרת סכין רצועות מורידים את הצלחת ושמים חצי מכמות הגבינה ומורחים עד לתחילת הרצועות , את הרצועות מקפלים פנימה בצורת איקס (רצועה אחת לימין והבאה לשמאל וכך הלאה.
  • חוזרים על אותן הפעולות עם הכדור השני .
  • מתפיחים להכפלה מורחים בביצה טרופה ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות עד הזהבה.
  • מוציאים את העוגות המוכנות ומורחים סירופ .

סירופ:

  • להביא לרתיחה את המים, הסוכר ותמצית הוניל ולבשל לעוד כ-5 דקות לקבלת סירופ
  • כשהעוגה מתקררת מסדרים מעל פרוסות תותים ומורחים בעדינות מעט סירופ להברקה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.