Go Back
+ servings
אוזני המן

אוזני המן שלא נפתחות בחיים

קבלו מתכון מושלם לאוזני המן עם בצק פריך פריך שבכל ביס מתמכרים מחדש. וכמה כיף שאוזני ההמן לא נפתחות לעולם?
ציון 4.59 על ידי 118 דירוגים
כמות 30 אוזני המן
זמן הכנה: 40 minutes
זמן בישול/אפייה: 14 minutes
סה״כ זמן: 54 minutes
סוג: אוזני המן, עוגיות, פורים
באדיבות: סיון צרור

ציוד

כוס מדידה אוניברסלית

המצרכים

  • 200 גרם חמאה רכה (לשים לב שהחמאה לא מומסת!)
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 ביצה לארג'
  • 350 גרם קמח רגיל מנופה
  • ½ כפית בלבד של אבקת אפייה

למילוי:

  • כל ממרח שאוהבים - נוטלה/שחר/ממרח תמרים

מצרכים למלית פרג:

  • 1/2 1 כוסות פרג (טחון טרי בלבד)
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1/2 כוס חלב
  • 25 גרם חמאה
  • 1/2 כוס שקדים טחונים לאבקה
  • 1 כף דבש

אופן ההכנה

  • במיקסר עם וו גיטרה נקרים יחד חמאה ואבקת סוכר במשך דקה.
  • נוסיף ביצה ווניל ונמשיך להקרים יחד.
  • נעצור את המיקסר ונוסיף קמח ואבקת אפייה.
  • נעבד עד שנוצר בצק. לא יותר מדקה.
  • ניתן לעבוד עם הבצק ישר אבל אם הוא רך מדי.
  • נקרר את הבצק במשך חצי שעה במקרר.
  • נרדד דק ( חשוב) ונקרוץ עיגולים. נמלא בממרח. ונסגור לצורת אזן המן.
  • נאפה ב180 מעלות במשך 12-14 דקות.
  • מלית פרג:
  • להרתיח חלב סוכר חמאה ודבש
  • להוסיף פרג ושקדים טחונים. לצנן היטב.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.