Go Back
Print
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
עוגת תפוזים ללא גלוטן
איזה כיף למצוא מתכון לעוגת תפוזים הכי טעימה שיש, והכי כיף שהיא ללא גלוטן! אוי הריחות המפנקים!
ציון
4.47
על ידי
13
דירוגים
זמן הכנה:
10
minutes
mins
זמן בישול/אפייה:
50
minutes
mins
סה״כ זמן:
1
hour
hr
סוג:
עוגה, עוגות, עוגת תפוז
באדיבות:
Mari נטול גלוטן
ציוד
תבנית מס' 26 או תבנית אלומיניום בגודל בינוני
כוס 200 מ"ל
המצרכים
▢
6
ביצים מידה l
▢
כוס
סוכר
▢
1
שקית
סוכר וניל
▢
2
שקית
אבקת אפיה
▢
½
כוס
שמן
(100 מ"ל)
▢
180
מ"ל
מיץ תפוזי סחוט טרי +גרד תפוז
▢
280
גרם
תמי תופח או קמח תמי כתום .
אופן ההכנה
קערה קטנה יש לערבב 6 חלמונים עם 1 שקית אבקת אפיה ולהניח בצד .
להקציף את החלבונים +כוס סוכר +סוכר וניל לקצף חזק ויציב
את החלמונים יש להעביר לקערת החלבונים שהקצפנו תוך עירבול עדין ולאט לאט
להוסיף לקערה המקסר את מיץ התפוזים + השמן .בעירבול עדין עד איחוד כל החומרים .
יש להוסיף את הקמח ואת אבקת האפייה הנותר ולערבל עד איחוד העיסה .
לשמן את התבנית, במרגרינה ללא מלח ולצקת את העיסה לתוך התבנית ולאפות שתנור שחומם מראש ל160מעלות
.לאפות כ50 דק .או עד התיצבות .
נסית את המתכון ואהבת אותו?
כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.