Go Back
שבלולי שמרים

שבלול שמרים שוקולדי בטירוף

מתכון יפייפה, טעים וממכר ביותר לשבלול שמרים שוקולדי הכי טעים שיש. מתכון קל להכנה, מרשים והכי כיף שגם יכול אפילו להיות פרווה!
ציון 4.20 על ידי 10 דירוגים
זמן הכנה: 15 minutes
זמן בישול/אפייה: 25 minutes
סה״כ זמן: 2 hours 40 minutes
סוג: מאפים
באדיבות: סיון צרור

המצרכים

  • 1/2 קילו קמח רגיל
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 3/4 כוס סוכר
  • 2 ביצים גודל לארג'
  • 1 שמנת חמוצה (9%)
  • 100 גרם חמאה רכה
  • ¼ כוס מים או חלב (240 מ"ל)

למלית:

  • ממרח נוטלה

לסירופ:

  • ½ כוס מים
  • ½ כוס סוכר

אופן ההכנה

  • ללוש הכל יחד לבצק פשוט מהמם ורך. מתפיחים שעה וחצי.
  • מחלקים ל3 מרדדים דק, מורחים הרבה נוטלה מגלגלים לרולדה וחותכים לשבלולים.
  • מסדרים בתבנית. מברישים בביצה טרופה. מתפיחים חצי שעה בתבנית.
  • אופים ב180 מעלות ( אפשר טורבו) במשך 25 דקות.
  • מכינים סירופ סוכר- מרתיחים חצי כוס מים עם חצי כוס סוכר ושכיוצא מברישים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.