לא מסובכת להכנה והתוצאה מדהימה! תוכלו להוסיף תוספות בהתאם לטעם האישי שלכם עם מגוון קישוטים ועיטורי סוכר מיוחדים!
ציון 4.34 על ידי 12 דירוגים
באדיבות: ריקי כהן ונדראץ'
ציוד
1 תבנית 24 או 26 קפיצית מרופדת בנייר אפייה
המצרכים
תחתית העוגה:
3/4כוסקמח תופח(100 גרם)
3כפותקקאו(30 גרם)
3ביצים( גדולות)
1/2כוססוכר(100 גרם)
2כפות שמן
5כפותליקר שוקולד
4כפותחלב
קצפת השוקולד:
200גרםשוקולד מריר
1מיכל שמנת מתוקה להקצפה(250 מ"ל)
2כפות אבקת סוכר
1/2גביעשמנת חמוצה ( 100 מ"ל או גביע קטן)
ציפוי:
100גרםשוקולד חלב
100גרם שוקולד מריר
75גרם חמאה
אופן ההכנה
הכנת תערובת העוגה:
מקציפים את הביצים עם הסוכר כ- 5 דקות, לתערובת תפוחה, בהירה. להוסיף תוך כדי הקצפה את השמן ו - 3 כפות מהליקר. מוסיפים קמח וקקאו מנופים ומבליעים בעדינות עם מטרף ידני
משטחים את התערובת בתבנית ,אופים ב - 175 מעלות כ 25 -30 דקות. (עד שקיסם יוצא יבש או עם פירורים לחים)
מצננים את העוגה. לאחר צינון מערבבים את שאר הליקר עם החלב, הופכים את העוגה על צלחת הגשה, מסירים את נייר האפייה ומברישים בתערובת הליקר-חלב. מחזירים את מסגרת התבנית מסביב לעוגה
הכנת מלית הקרם:
מקציפים שמנת מתוקה עם 2 כפות אבקת סוכר לקצפת יציבה, מוסיפים שמנת חמוצה לערבוב קצר, לאיחוד. ממיסים שוקולד (במיקרו או בקערה חסינת חום מעל סיר עם מים על סף רתיחה)
ממיסים שוקולד (במיקרו או בקערה חסינת חום מעל סיר עם מים על סף רתיחה). את הקצפת מוסיפים לשוקולד המומס ומערבבים בתנועות קיפול. משטחים מעל תחתית העוגה ומקררים ל- 4 שעות לפחות
הכנת הציפוי:
ממיסים את שני השוקולד עם החמאה לתערובת חלקה ואחידה.
מצפים את העוגה הקרה בציפוי השוקולד ומחזירים לקירור,להתייצבות הציפוי לכשעה עד שעתיים
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.