Go Back
עוגת שוקולד

עוגת שוקולד בחושה שילדים אוהבים

מתכון לעוגה הכי מושלמת שיש - עוגת שוקולד שכולם אוהבים. הכי קלה להכנה, מהירה ובתוך 10 דקות כבר בתנור באפייה. העוגה האהובה על כולם, מגדול ועד קטן.
ציון 4 על ידי 6 דירוגים
זמן הכנה: 10 minutes
זמן בישול/אפייה: 30 minutes
סה״כ זמן: 40 minutes
סוג: עוגות שוקולד
באדיבות: ריקי כהן ונדראץ'

ציוד

כוס מדידה - 240 מ"ל (או כוס חד פעמית חמה)

המצרכים

  • 4 ביצים גדולות
  • ¾ כוס סוכר (150 גרם)
  • חבילה סוכר וניל
  • ¾ כוס שמן
  • כוס גדושה אבקה להכנת שוקו (שוקולית (140 גרם))
  • 2 כפות קקאו לאפייה
  • גביע 200 מ"ל שמנת חמוצה (אפשר להמיר בחצי מיכל שמנת מתוקה, לפרווה חצי כוס מיץ תפוזים, או חצי מיכל שמנת צמחית)
  • כוס קמח תופח (140 גרם או כוס קמח רגיל וכפית גדושה אבקת אפייה)
  • חומרים לציפוי גנאש:
  • 120 גרם שוקולד מריר קצוץ
  • ½ מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה (לפרווה שמנת צמחית (סה"כ 125 מ"ל))
  • כף גדושה ממרח נוטלה (לא חייב)

אופן ההכנה

  • לחמם תנור ל 170 מעלות.
  • בקערה גדולה שמים ביצים שלמות , סוכר וסוכר וניל וטורפים היטב עם מטרפה ידנית לקבלת עיסה בהירה ותפוחה מעט, מוסיפים בהדרגה שמן וטורפים לאיחוד.
  • מוסיפים אבקת שוקולית ,קקאו ושמנת חמוצה וטורפים לתערובת אחידה.
    מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים רק עד שהקמח נעלם ונטמע בתערובת. (לא לערבב יותר מדי אחרת יוצאת דחוסה).
  • שופכים לתבנית משומנת או מרופדת בנייר אפייה ואופים כחצי שעה. עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים!
  • בינתיים מכינים ציפוי: מביאים שמנת מתוקה לסף רתיחה, שופכים מעל השוקולד הקצוץ ומערבבים היטב לתערובת חלקה.מוסיפים כף גדושה ממרח נוטלה לתערובת ומערבבים, מצננים בצד עד שהעוגה מוכנה.
  • מוציאים את העוגה מהתנור מחוררים את העוגה עם קיסם ושופכים את הגנאש על העוגה החמימה, מצננים.
  • את העוגה מקשטים במה שאוהבים (סוכריות צבעוניות, סוכריות עדשים, קוקוס ,שוקולד לבן מגורד וכו').

הערות וטיפים

**המתכון מתאים לתבנית מלבנית או עגולה בקוטר 24 סמ" או בערך ל 12 מאפינס ?
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.